cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Besos y bastardos: Latinamerikas stjerner
 på PIX

19
19
.
09
09
2018
2018
Det er et stærkt år for latinamerikanske film, og det kan mærkes på årets festival. Med 13 solide produktioner fra Argentina, Brasilien, Chile, Cuba og Mexico er der rig mulighed for at gå på opdagelse i Latinamerikas seneste succeser.

Det er, som om den latinamerikanske tradition for magisk realisme spøger i de film, der ikke lader sig begrænse af virkeligheden, som vi kender den. I horror-satiren 'The Cannibal Club', går instruktør Guto Parente til makabre yderligheder for at udstille den brasilianske overklasse. Den aristokratiske logekultur er degenereret til en kannibalklub, hvor de ultrarige anretter og spiser deres tjenestefolk. Det er svært at finde en social kritik i årets program, der er formuleret mere underholdende end her.

Ligeså fantastisk mørkt bliver det, når vi viser seriemorderdramaet 'El Angel', spøgelseshistorien 'Is That You?', den vilde og genrefusionerende 'Sultry' samt den psykologiske horrorfilm, 'Murder Me, Monster'.

Der er politiske temaer på spil i den argentinske auteur Lucrecia Martels kolonidystopi 'Zama'
Martel tager os på samme tid med helt op på den filmkunstneriske klinge og tilbage til 1700-tallet med den udstationerede Don Diego de Zama, hvis ekspedition bliver mere og mere absurd. Meningsløsheden er universel, men udtrykket noget for sig, når fortælling og karakter kollapser i mageløse billeder.

Vi viser desuden den satiriske thriller 'Animal', 'Too Late To Die Young' om et isoleret, utopisk samfund i Andesbjergene, feriefilmene 'Time Share' og 'Florianopolies Dream' om et ungt firkantsdrama, det smukke familiedrama 'Loveling' samt 'Rojo', der foregår i 70'ernes diktaturiske Argentina.

Og så har vi gemt det bedste til sidst!

Mesterinstruktøren Alfonso Cuarón (‘Gravity’,‘Children of Men’) vender hjem til Mexico med sin nye film Roma’, hvis eneste danske visning afslutter årets festival.

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.