cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Cinema Made in Italy

26
3
.
04
09
2018
2018
Fra søndag den 30. april og frem til 3. maj kan du komme lidt tættere på landet, hvor citronerne vokser side om side med filmkunsten, når Grand Teatret stiller skarpt på de nyeste tendenser i italiensk film med hele 7 film fra støvlelandet.

Giganternes tid er muligvis forbi, men nutidens italienske instruktører holder stadig fanen højt, det bevidner alverdens filmfestivaler og ikke mindst biografer rundt i verden om. Af samme årsag giver Grand Teatret nu støvlelandet sin egen filmiske fejring med 7 film, der udgør et repræsentativt udpluk af den aktuelle, italienske filmhøst.

Så forlad Danmark for en stund og glæd dig til at dykke ned i:

‘Springtur i Toscana’ (La pazza gioia). Thelma & Louise goes Italian.Søndag den 30. april kl. 19.00 med efterfølgende Q&A med skuespiller Valentina Carnelutti.

‘The War of the Yokels’ (La guerra dei cafoni). Et på én gang romantisk, humoristisk og socialrealistisk eventyr om Francisco og Scaleno, der siden barnsben har kæmpet mod hinanden. En Romeo og Julie i syvende plovfure.Mandag den 1. maj kl. 19.00. Efter visningen er der Q&A med filmens to instruktører Davide Barletti og Lorenzo Conte.

‘Pawn Streets’ (Le ultime cose). Penge, desperation og sociale tabuer sammenvæver tre skæbner med en pantelåner i Torino.Mandag den 1. maj kl. 21.30. Efter visningen er der Q&A med filmens instruktør Irene Dionisio.

‘Quo vado?’. En komedie, der har sat alle sine fortidige og nutidige konkurrenter til vægs med over 10 millioner solgte billetter alene i hjemlandet.Tirsdag den 2. maj kl. 19.00 med efterfølgende Q&A med skuespiller Eleonora Giovanardi.

‘Italian Race’ (Veloce come il vento). De Martino-familien har benzin i blodet. Da familiens overhoved Mario dør af en blodprop, efterlader han værkstedet til sin unge datter. En film om familielivet i overhalingsbanen.Tirsdag den 2. maj kl. 21.30.

‘Sweet Dreams’ (Fai bei sogni). Mesterinstruktøren Marco Bellocchio har filmatiseret Massimo Gramellinis biografiske bestseller, som kredser om en dysfunktionel familie og afsporet moderlig kærlighed.Onsdag den 3. maj kl. 18.30. Efter visningen er der Q&A med skuespiller Barbara Ronchi og manuskriptforfatter Valia Santella.

‘Latin Lover’. Christina Comencinis filmiske kærlighedsbrev til tidligere tiders klassiske italienske film og ikke mindst de skuespillere, der befolkede dem.Onsdag den 3. maj kl. 21.30.

NB: Alle film vises med enten danske eller engelske undertekster.

Cinema Made in Italy er arrangeret af Grand Teatret, Istituto Luce  Cinecittà, Istituto Italiano di Cultura (IIC) og Italian Trade Commission (ITA).

Præsenteres i samarbejde med CPH PIX.

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.