cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

CPH PIX 2021: Se det fulde WEEKEND-program

20
20
.
Oct
10
2021
2021
5 dage. 40 filmperler. Når filmfestivalen CPH PIX fra den 10.-14. november slår biografdørene op til WEEKEND i København og Aarhus, bliver det med et tætpakket program med film fra unge talenter og et skarpt udvalg af de allerbedste nye fiktionsfilm fra hele verden. Programmet er ude nu.

Oplev nye vinderfilm fra festivalerne i Cannes, Berlin, Toronto og Venedig, mød fransk films førstekvinde Mia Hansen-Løve, se højaktuelle Danica Curcic i den prisvindende ‘Murina’ og dyk ned i en række banebrydende og ambitiøse danske debutfilm. Det er nogle af højdepunkterne i WEEKEND, der fra den 10.-14. november byder på et festivalprogram med film fra nytænkende, unge filmskabere fra hele verden og et knivskarpt udvalg af de bedste nye titler fra tidens mest originale navne.

“Vi håber, at det danske biografpublikum er sultent og nysgerrigt efter nye filmoplevelser, for vi har virkelig glædet os til at kunne vende tilbage i biograferne. Vi har været igennem en lang periode med usikkerhed, hvor biograferne har været ramt af restriktioner og nedlukninger, og  filmpremierer er blevet udskudt. Nu lysner det, og vi er stolte over at kunne præsentere et så stærkt line-up som det, WEEKEND byder på,” siger Niklas Engstrøm, kunstnerisk leder af Copenhagen Film Festivals. 

Oplev Ethan Hawke som amerikansk soldat i den apokalyptiske film noir 'Zeros and Ones'.


Med 40 film i alt byder WEEKEND på et skarpt kurateret filmprogram med tre filmsektioner (Crystal Ball, The Human Touch og The Wild Side), der giver publikum mulighed for at se de vigtigste værker, der rykker filmverdenen lige nu og her – og samtidig udforske filmene fra de nye, toneangivende stemmer, der også vil tegne den i morgen.

“Vi har udvalgt 40 film, der bevæger, udfordrer, skubber til klassiske konventioner og præsenterer vores publikum for nye filmoplevelser, de ikke vil kunne slippe igen. Det er film fra de mest banebrydende og visionære nye filmtalenter – og en håndplukket buket af filmperler fra hele verden med prisvindere og fra Cannes, Venedig, Toronto og Berlin. Det er film, der inspirerer og forsøger at rykke filmkunsten fremad,” siger Niklas Engstrøm. 

'Den blå orkidé' af Carl Marott er en af de film, der dyster om The Crystal Ball.

 
14 film fra stærke debutanter konkurrerer om The Crystal Ball-prisen
The Crystal Ball er WEEKENDs internationale konkurrence for bedste debutfilm. Festivalen har kigget dybt i krystalkuglen for at finde ud af, hvor filmkunsten er på vej hen og har på den baggrund udvalgt 14 debutanter, som allerede med deres første film formår at sætte en kunstnerisk dagsorden. Eksempelvis sætter svenske Ninja Thyberg sexarbejde til debat i sin kontroversielle debut ‘Pleasure’, imens den spanske ‘The Sacred Spirit’ er en dybt foruroligende behandling af tidens mange konspirationsteorier.

Ud af de 14 film er 5 af konkurrencefilmene danske. Det drejer sig om ‘The Trouble With Nature’ af Illum Jacobi, ‘Den blå orkidé’ af Carl Marott, ‘Den Næstsidste’ af Jonas Kærup Hjort, ‘Du som er i himlen’ af Tea Lindeburg og VR-værket ‘Nattens Ende’ af David Adler.

Vinderen af The Crystal Ball udvælges af en kompetent jury bestående Katrin Pors (producer), Freja Dam (kritiker) og Jesper Dalgaard (instruktør). Vinderen af The Crystal Ball modtager 5000 Euro.

Læs mere om The Crystal Ball-prisen og filmene her.

Se forpremieren på Mia Hansen-Løves 'Bergman Island' og mød instruktøren under festivalen.

The Human Touch – gode historier, stærke karakter og store navne
Programmet The Human Touch indeholder film af både nye instruktører og velkendte navne. Her præsenterer vi et stærkt udvalg af film, der udforsker sociale relationer og det menneskelige følelsesliv. The Human Touch er tilegnet de filmskabere, der med et enkelt filmsprog appellerer til vores følelser og tanker.

Den 13. november kan du eksempelvis opleve den parisiske auteur Mia Hansen-Løve i samtale om hendes film og karriere. Vi viser selvfølgelig også forpremieren på hendes helt nye film, ‘Bergman Island’. Den 9. og 10. november kan du møde norske Eskil Vogt, der har skrevet manuskript til alle Joachim Triers film, og nu har forpremiere på sin egen art-horror ‘De uskyldige’, som handler om en flok børn, der opdager, at de har overnaturlige - og farlige - kræfter. Sektionen byder også på nye film fra stærke navne som sydkoreanske Hong Sang-soo, franske Axelle Ropert og amerikanske Sean Baker.

Du kan læse mere om titlerne i The Human Touch her.

'Zola' om en berygtet Twitter-tråd fra 2015 er en af filmene i The Wild Side.

 

“Hey babe, take a walk on the wild side”

Med sektionen The Wild Side byder WEEKEND velkommen til en verden, hvor det hæmningsløse og poetiske regerer. Her kan du opleve film, der er noget ud over det sædvanlige. Film, som udfordrer og udvider mediets grænser og muligheder. Filmene er til tider elegante og blide, andre gange rå og ukonventionelle. Sikkert er det, at filmene tager os steder hen, vi ikke har været før:  Fra gakket samfundssatire i den rumænske Berlinale-vinder med den vanvittige titel ‘Bad Luck Banging or Loony Porn’ til marxistisk vampyrkomedie i form af ‘Bloodsuckers’. 


Læs mere om The Wild Side her


Tag på WEEKEND i København og Aarhus

WEEKEND vil kunne opleves i Grand Teatret, Empire Bio, Dagmar, Cinemateket og Øst for Paradis den 10.–14. november. Der er åbningsgalla i Grand Teatret i København den 9. november med premiere på ‘De Uskyldige’ af Eskil Vogt. Køb billet her.

Udover filmvisninger byder WEEKEND også på en åben branchedag med Super16 i København samt premiere og fest med Super8 i Aarhus. 

Yderligere information:
Sune Blicher, Kommunikationschef for Copenhagen Film Festivals
sune@cphfilmfestivals.dk, +45 3122 2661

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.