cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

CPH PIX præsenterer dansk talentfokus og aflyser festivalen i november

07
7
.
10
10
.
2020
2020
CPH PIX udskyder årets festival i lyset af den nuværende COVID-19-situation. I stedet præsenteres et særprogram bestående af årets mest nytænkende danske talentfilm. 8 nye navne er nomineret til CPH PIX’s talentpris 2020, der præsenteres i samarbejde med Grand Teatret og Øst for Paradis fra 6. til 13. december.

CPH PIX skulle efter planen have samlet tusindvis af publikummer i de københavnske biografer ti dage i november. Men grundet usikkerhed omkring COVID-19 og det fortsatte ustabile biografmarked, udskydes festivalen til næste år. I stedet går CPH PIX sammen med Grand Teatret i København og Øst for Paradis i Aarhus om at hylde de nye markante talenter, der kommer til at tegne fremtiden for dansk film. 8 nye danske spillefilm er således indstillet til festivalens talentpris og en kontantpræmie på 40.000 kr., der skal hjælpe instruktørens næste projekt på vej.

”Efter mange overvejelser har vi truffet den svære beslutning at aflyse CPH PIX i år. Festivalen er helt afhængig af et velfungerende biografmarked og lige nu kigger biograferne ind i et meget svært og uforudsigeligt efterår. Vi har derfor i samråd med vores bestyrelse besluttet at udskyde festivalen til næste år, hvor situationen forhåbentlig ser helt anderledes ud. I stedet sætter vi i år fokus på årets mest markante danske talentfilm. CPH PIX har altid været en vigtig scene for filmkunstens nye danske talenter, og det bliver vi ved med. Også i et år som i år, der trods Corona har budt på mange nye stærke stemmer”, siger administrerende direktør Tine Fischer.   

8 nye navne

Trods Corona har 2020 været et særdeles godt år for nye, vilde, lovende danske filmtalenter, der stormer frem og debuterer med interessante og visuelt stærke historier. CPH PIX peger på 8 nye danske spillefilm, der spænder bredt fra eksperimenterende lowbudget til hyperaktuel politithriller og Roy Andersson-inspireret kunstfilm. Nomineret til CPH PIX’s talentpris 2020 er:

Blokhavn af Gigis
Den blå orkide af Carl Marott
Den Næstsidste af Jonas Kærup Hjort
En helt almindelig familie af Malou Reymann
Kød & Blod af Jeanette Nordahl
Psykose i Stockholm af Maria Bäck
Shorta af Frederik Louis Hviid & Anders Ølholm
The Trouble With Nature af Illum Jacobi

De 8 nominerede film vil blive vist i Grand Teatret i København og i Øst for Paradis i Aarhus til særlige eventvisninger mellem den 6. og 13. december. Det fulde program offentliggøres senere i november.

CPH PIX 2021

CPH PIX er tilbage som festival i november 2021. I mellemtiden arbejdes der på højtryk på udviklingen af en ny helårlig filmklub med særlig fokus på danske og internationale talentfilm. Med støtte fra Biografklub Danmark Fonden og PRD er et større strategiarbejde allerede påbegyndt og lanceres som optakt til festivalen i 2021.

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.