cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Guide til dag 1: Er du klar til 14 dages filmfest?

26
27
.
09
09
2018
2018
Så kan vi ikke trække den længere. CPH PIX 2018, den 10. af slagsen, er skudt i gang. De næste 14 dage vil biografer og bowlinghaller, bondegårde og barer bugne af film, og de næste 14 morgener guider vi dig til dagens program, så du ikke går glip af noget. Rigtig god festival!

Årets Surprise-film: Sorry to Bother You

Årets måske vigtigste film kommer til PIX, og vi er fyr og flamme. Boots Rileys udsyrede ‘Sorry to Bother You’ er årets Surprise-film og sidste tilføjelse til programmet.

Riley har skabt en film, der går til yderlighederne for at overraske, og 'Sorry to Bother You' er i den grad en langt ude oplevelse med orgier, mutanter og mikrofonhår, men ikke mindst er den overraskende politisk og fuld af hug til det kapitalistiske system og the big, white man. Fang den:

1/10 i Cinemateket.
2/10 i Dagmar.
8/10 i Cinemateket.

Køb billet.

Dagens Thrill: Piercing

Uforudsigelig film-noir tilsat en ordentlig knivsspids SM. Tag med familiefaren Reed på saftig forretningsrejse med kufferten fuld af mordvåben. Reed tjekker ind på et hotel, bestiller en call girl og forbereder sig på det perfekte mord, men han har ikke taget højde for, at den prostituerede Jackie har sin egen neurotiske agenda. 'Piercing' er baseret på en kultroman af Murakami Ryu, der også stod bag Takashi Miikes 'Audition', og ligheden i den perverterede opfindsomhed er klarhans offer har sin egen agenda.

Fang 'Piercing' i Palads kl. 19.00 med introduktion af Nadia Parbo fra Blodig Weekend. Billet.

In Town: Tatiana Leite

Vi ved alle, at det ikke altid er dem, der fortjener mest, der får det hele - sådan føles det i hvert fald i 'Loveling', hvor Irene forsøger at holde sammen på familien og gejsten højt midt i økonomiske udfordringer, et hus i forfald, og en mand med urealistiske ambitioner. Uden at forfalde til billige feel-good klichéer, emmer 'Loveling' af brasiliansk varme og forfaldets stille melankoli. En smuk påmindelse om, at familien alligevel har det hele. Mød filmens producer, Tatiana Leite, til visningen i Cinemateket kl. 19.00.

Køb billet.

Den korte: Pin Cushion

“There are so many amazing roles written for women [and] many more opportunities to play with gender and power play in film, and I just want to keep pushing the boundaries.” (The Hollywood Reporter, juli 2018).

Lily Newmark, der allerede har flere imponerende roller på CV'et kun to år efter sin dramauddannelse, er blevet udråbt som ‘Risng Star’ af The Hollywood Reporter. I 'Pin Cushion' spiller hun unge Iona, som har svært ved at finde balancen i sit symbiotiske forhold til sin mor. 'Pin Cushion' er en tragisk, humoristisk og gennemført æstetisk glitterbombe af en debutfilm om et mor-datter-forhold, der tager stik som en nålepude - og så varer den kun 83 min.

Se den i Cinemateket kl. 16.30. Køb billet.

Den lange: The Man Who Killed Don Quioxte

Og langt om længe, og lidt længere! Til trods for kolossale juridiske hurdles og uendelig produktionstid, ser Terry Gilliams 'The Man Who Killed Don Quixote', dagens lys efter 30 år in the making. Jonathan Pryce og Adam Driver spiller det skæve makkerpar Quixote og hans tro følgesvend Sancho Panza, men handlingen er løftet frem til nutiden. Quixote (Pryce) er en desillusioneret ældre herre, som i sit hoved lever i det 17. århundrede. Gilliams version af Cervantes meta-klassiker er en uforudsigelig, gal og genial størrelse på 133 min.

Fand den i Empire kl. 22.00. Køb billet.

Emma Rosensweig anbefaler: Sibel

Spørger du Emma Rosenzweig er 'Sibel' dagens filmoplevelse! En fascinerende historie og et stærkt kvindeportræt af den stumme, 25-årige Sibel. Udstødt som landsbyens ulykkesfugl opvarter hun sin far og søster og strejfer ellers ensom rundt i skoven på jagt efter den sagnomspundne store ulv, alle frygter.

Fang den i Cinemateket kl. 16.45. Køb billet.

Tysk Dag i Cinemateket

Heute! Oplev den famøse tyske kvalitet i biografmørket, for i dag står den på Tysk Dag i Cinemateket. Smag på lokale leckerbissen og se film i det ungdommelige og historiske hjørne: 'Tiger Milk' kl. 10.15, 'To minutters stilhed' kl. 18.30 og 'Styx' kl. 21.30.

Tysk Dag præsenteres i samarbejde med German Films, Goethe Instituttet og Den Tyske Ambassade.

Læs mere her og køb billet.

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.