cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Dag 11: New Talent Grand PIX-vinder, magisk realisme og en neo-western

08
3
10
09
2017
2018
Så blev det søndag, og den sidste af slagsen under årets PIX. Afsted med dig. Fang alle de fede film og events, som du kan nå. Magisk realisme, stumfilmkoncert med afrikanske spilledåser og alt muligt andet lir, en neo-western og BUSTERs bedste børnefilm. Tjek det ud:
IN TOWN: Oblivion Verses og Alireza Khatami

Magisk realisme, kafask absurditet og poetisk drama smeltes forunderligt sammen i Alireza Khatamis chilenske spillefilmsdebut om en gammel opsynsmand på et lille lighus, der sætter sig for at give en ukendt, efterladt kvinde en ordentlig begravelse. Se filmen og mød instruktøren i dag 15:00 i Empire.

 

MUSIK: Stumfilmkoncert + debat

Waldhorn, harpe, afrikanske spilledåser og pibedyr. Der bliver i den grad spillet igennem lige nu hos de 20 børn, der siden siden fredag har været på filmmusik-workshop, hvor de har komponeret og øvet til Chaplinklassikere.

Kom og oplev resultatet 11.30 i Pumpehuset. Læs mere HER.

 

KÆMPE: I Kill Giants

Oscarvinder Anders Walter er klar med sin spillefilmsdebut fra USA, en forrygende fantasy-thriller om en ung pige, der slås med kæmper og indre dæmoner.

Få et eksklusivt sneak peek den 11. oktober kl 19.00 i Grand. Læs mere HER.

 

EKSTRA: Ekstravisninger

‘A Ghost Story’, ‘Tom of Finland’, ‘Blade of the Immortal’ og mere. Tjek ekstravisninger af nogle af årets mest populære titler HER

 

PSYCH: Let the corpses tan

Kuglerne flyver om ørerne i Bruno Forzani og Hélène Cattets røvfuld af ekstatisk neo-western, der på én og samme tid både er minimalistisk og vanvittig kompliceret. De visuelle effekter er en fryd for øjnene, og lydsporet bringer dig tilbage til Ennio Morricones gyldne westerndage.

Filmen går kl 20.00 i Empire. Læs mere HER.

 

VINDERE: Vinterbrøde x Fluefangeren

I går kunne vores internationale jury annoncere, at vinderen af PIX’s hovedkonkurrence, New Talent Grand PIX, blev Hlynur Pálmason med ‘Vinterbrødre’! Juryen fremhævede bl.a. brugen af lyd og billeder, der fuldstændig fængslede deres sanser. BUSTERs Bedste Børnefilm blev ‘Fluefangeren’, som du kan fange kl 12.00 i Cinemateket. Stort tillykke til begge vindere!

 

STALDTIP: Brylluppet

Selvom Zahira er myndig og bosat i Belgien, så er hun i overhængende fare for at havne i et arrangeret ægteskab i Pakistan. Se Stephan Streckers højaktuelle drama, der uden lette svar rejser spørgsmål om traditioner og religion og retten til kærlighed. 

Filmen går 21.30 i Grand. Læs mere HER.

Ena Sendijarević

Instruktør af "Take Me Somewhere Nice."

Ena Sendijarevica spillefilmdebut "Take Me Somewhere Nice” er historien om en hollandsk-bosnisk pige, der rejser tilbage til sine rødder for at besøge sin syge far og finde sig selv.

Gå ikke glip af “Take Me Somewhere Nice" på WEEKEND:

15. Nov kl. 19 i Cinemateket
Billetter

17. Nov kl. 15 i Empire Bio
Billetter

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.