cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

De københavnske filmfestivaler ansætter ny festivaldirektør

10
19
.
Aug
10
2021
2021
Copenhagen Film Festivals (Fonden De Københavnske Filmfestivaler) har ansat Birgitte Fredsby som ny festivaldirektør. Birgitte Fredsby, der tidligere har været B&U chef på DR og direktør i Made By Us, tiltræder d. 1. september 2021, hvor hun – i tæt samarbejde med den nyudpegede kunstneriske leder, Niklas Engstrøm – får det øverste ansvar for at drive og udvikle festivalerne CPH:DOX, CPH PIX og BUSTER.

De københavnske filmfestivaler får fremover et stærkt ledelsesmæssigt setup med Birgitte Fredsby og Niklas Engstrøm i spidsen. Birgitte Fredsby er nu ansat som festivaldirektør og kommer til at få det overordnede økonomiske, forretningsmæssige og administrative ansvar for de københavnske filmfestivaler, mens Niklas Engstrøm får til opgave at udvikle festivalerne kunstnerisk. Sammen kommer de til at indgå i et tæt fagligt parløb. 

Erik Stephensen, bestyrelsesformand for Copenhagen Film Festivals, siger:
”Med Birgitte Fredsby får vi en direktør, der forener forretningsforståelse med dyb indsigt i produktion og stor erfaring med at lede kreative processer. Vi har de største forhåbninger til, at hun sammen med Niklas Engstrøm, den øvrige ledelse og medarbejderne kan fastholde og udvikle festivalerne som kulturbegivenheder af højeste karat. 

Birgitte Fredsby, ny festivaldirektør for Copenhagen Film Festivals, siger:
”Jeg glæder mig til at blive en del af det hold, der skal skabe fremtidens retning for filmfestivalerne. En af opgaverne bliver at sikre endnu bedre rammer, så vi er endnu flere der kan mødes omkring de stærke filmiske fortællinger. Film, der ikke kun skal røre os, men sætte aftryk, rykke verden og starte nye samtaler mellem mennesker. I alle aldre, fra de yngste til de ældste. Det er det, filmkunsten kan.”

Birgitte Fredsby tiltræder pr. 1. september 2021. Pr. 1. maj 2021 er tidligere adm. direktør for de københavnske filmfestivaler, Tine Fischer, indtrådt som nyt medlem af fondsbestyrelsen i Copenhagen Film Festivals. Det samme er Ronnie Hansen, kommerciel direktør i DBU. 

Fakta om Birgitte Fredsby:
Birgitte Fredsby har været ansat som direktør i den kreative bureau- og produktionsselskabsverden i 10 år. Først i We Love People og i de seneste 7 år som medejer af Made By Us. Før det stod Birgitte Fredsby i spidsen for lanceringen af Ramasjang og var B&U chef i DR. Strategien var at gøre 1 times fjernsyn til 100 timers leg, og det resulterede i events som Cirkus Summarum, Barda og Nørd Camps. 

Fakta om Niklas Engstrøm:
Niklas Engstrøm var i 2003 med til at starte CPH:DOX sammen med Tine Fischer og har siden arbejdet med at udvikle festivalens program med et altid aktuelt, ambitiøst og attraktivt take på verden, der både kan tiltrække et nationalt publikum og den internationale filmbranche. I 2015 blev Niklas Engstrøm udnævnt til at være CPH:DOX’ programchef og siden 2018 har han været en fast del af Copenhagen Film Festivals ledelse.

Der er mere info om ansættelsen af Niklas Engstrøm som kunstnerisk leder og det nye setup i ledelsen her.  

Fakta om Copenhagen Film Festivals:
Copenhagen Film Festivals (Fonden De Københavnske Filmfestivaler) driver Danmarks tre største filmfestivaler: dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX, spillefilmfestivalen CPH PIX og børnefilmfestivalen BUSTER. Under ledelse af Tine Fischer blev de tre festivaler i 2019 samlet i en ny integreret enhedsorganisation under fælles ledelse. Festivalerne holder i dag til i Kødbyen i København.   


Yderligere information: 

Sune Blicher
Kommunikationschef for Copenhagen Film Festivals
+45 3122 2661
sune@cphfilmfestivals.dk

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.