cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

De nominerede til PIX publikumspris er...

04
5
.
10
10
2018
2018
Hvert år får I, vores højtelskede publikummer, lov til at stemme på jeres favoritfilm. Vi har nomineret 10 fantastiske film, som I kan stemme om efter hver visning. Her er de nominerede til PIX Publikumspris:

Diamantino af Gabriel Abrantes

Hvilke andre film handler om både flygtningekrisen, EU-skepsis, hundehvalpe, superskurke, gensplejsning og flydende kønsroller? Diamantino er et singulært overflødighedshorn af bizarre handlingstråde og sort humor, og måske derfor vandt den også ved Critic's Week i Cannes.

Læs mere om filmen her.

An Elephant Sitting Still af Hu Bo

I løbet af en enkelt dag fascineres en håndfuld tilsyneladende tilfældige mennekser af en elefant, der (som titlen lover) bare sidder og ignorerer verden. I denne særlige ramme udfoldes en episk fortælling uden sidestykke i kinesisk film.

Læs mere om filmen her.

Genesis af Philippe Lesage

En coming-of-age fortælling om to papsøskende, som tager deres første spæde skridt ind i kærlighedens voksne og dobbelttydige rækker. Instruktøren udviser en Nils Malmros-lignende præcision for at skildre unge menneskers komplicerede sind.

Læs om filmen her.

Keep Going af Joachim Lafosse

Samuel er blevet smidt ud af skolen, og nærmest i desperation tvinger hans mor ham på ridetur gennem Kirgisistan, hvor familien har rødder. Imens beskyldninger og skyldfølelse forpester luften mellem mor og søn, åbner de kirgisiske landskaber sig for nye udfordringer - og nye indsigter.

Læs om filmen her.

Loveling af Gustavo Pizzi

Irene holder stærkt sammen på sin familie, men da den ældste søn får et tilbud om at udleve sin drøm som håndboldspiller i Tyskland, begynder korthuset at vælte for hende. Uden at forfalde til billige feel-good klichéer, emmer Loveling af brasiliansk varme og forfaldets stille melankoli.

Læs om filmen her.

The Kindergarten Teacher af Sara Colangelo

Maggie Gyllenhaal leverer en forrygende indsats som en børnehavelærer, der fortaber sig i en 5-årig dreng og hans poetiske talent i denne prisvinder fra Sundance.

Læs om filmen her.

Ray & Liz af Richard Billingham

'Ray & Liz' består af rekonstruerede episoder fra instruktørens egen opvækst med en dysfunktionel familie i industribyen Birmingham. Filmen balancerer flot mellem socialrealistisk og surrealistisk drama i nikotingule farver og hele tiden på kanten af abstraktion.

Læs om filmen her.

Sibel af Guillaume Giovanetti, Cagla Zencirci

Et af årets stærkeste kvindeportrætter findes i denne eventyrlige fortælling om en stum kvinde på jagt efter en sagnomspunden ulv i de tyrkiske bjerge. Mytologi og egnes helt særlige fløjtesprog blandes i en moderne historie om en foruroligende anakronistisk verden.

Læs om filmen her.

El Angel af Luis Ortega

Carlitos er en velklædt middelklassedreng med uskyldigt engleansigt og store krøller. Og så er han også Argentinas mest berygtede seriemorder. I denne farverige og velfortalte biopic nikkes der anerkendende til både Tarantino og Scorsese.

Læs om filmen her.

Sorry To Bother You af Boots Riley

Rapperen Boots Riley har skabt en komedie om fagforeninger, racefordomme, menneskemutanter og kapitalistiske svin. Den er blevet kaldt årets vigtigste amerikanske film. Og den mest syrede.

Læs mere om filmen her.

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.