cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Emma Rosenzweig anbefaler

27
27
/
09
09
2018
2018
Føler du dig en smule fortabt i årets store festivalprogram? Der er hjælp at hente! Vi besøgte Emma Rosenzweig for at spørge hende, hvilke film hun er mest begejstret for på årets program. Lad dig inspirere af hendes anbefalinger, som rummer alt fra en ungarsk ‘Bonnie and Clyde’ til avantgardefilm med live musik.

Blossom Valley

Instr: László Csuja
“Jeg vil gerne anbefale at man går ind og ser den ungarske film, der hedder Blossom Valley. Det er en moderne Bonnie and Clyde-film. Den har lidt sådan en VICE-agtig æstetik, men jeg endte virkelig i slutningen af filmen, at blive utrolig berørt. Det synes jeg er det, der gør en film god - en meget banal fortælling, som bliver fortalt på en måde, man ikke har set før. Det er helt klart en ungdomsfilm, som aldrig vil finde sted i Danmark.”

Læs mere om filmen her.

Thurston Moore Plays Maya Deren

“Gå ind og se og hør Maya Derens film, Meshes of the Afternoon. Det er en meget fantastisk, sort/hvid, avantgarde stumfilm, som bruger meget symbolske elementer. Det er sjovt at gå ind og se en stumfilm med lyd på, fordi det, der er med film og lyd, det er, at de to ting på en eller anden måde altid finder hinanden.”

Læs mere om eventet her.

Sibel 

Instr: Guillaume Giovanetti og Cagla Zencirci
“Sibel handler om en ung pige, der bor i bjergene i Tyrkiet med sin far i en lille landsby. Hun er stum og lidt udstødt af samfundet, og så har hun tillært sig et gammelt fløjtesprog. Og udover det er hun helt vildt fascineret af et gammelt tyrkisk sagn, som handler om en ulv, der går rundt op i bjergene. Det er altid dejligt med nye helte-kvindefortællinger”.

Læs mere om filmen her.

Praktisk info

Praktikperioden løber fra 1. august til 31. oktober og er som udgangspunkt fuldtid (30-37 timer), men arbejdspresset varierer, og vi tager selvfølgelig hensyn til dit studie. Praktikken er ulønnet, så det er en klar fordel, at du kan bruge den som led i en igangværende uddannelse. 

Det er en forudsætning, at du kan arbejde alle dage (også weekender) under festivalen fra 23. september til 6. oktober.

Sådan søger du

Gældende ansøgningsfrist er 19. juni 2019 kl. 12.00. Send en motiveret ansøgning samt CV til praktik@cphpix.dk.

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.