cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Er der hekse i Afrika?

08
3
10
09
2017
2018
Årets mange kvindelige instruktører på PIX står stærkt med deres film, som behandler vigtige og underholdende emner rundt om i verden. Selv om vi i Vesten ved, at hekse nok ikke findes, så er man mere overbevist om det modsatte på det afrikanske kontinent.

Det har den zambiansk-fødte debutant Rungano Nyoni lavet en fascinerende heksefilm om. Udover overtro, så lever kønsstereotyper lever stadig i bedste velgående på de kanter, og det er naturligvis ikke til fordel for “heksen”. Men filmen er faktisk lige så varm, forunderlig, excentrisk og poetisk, som den er realistisk. “Det er sjældent, at en film efterlader én fortørnet og med en kluklatter, men Nyonis film gør netop dét”, skrev Ekkos anmelder og gav filmen 5 stjerner. Se hele anmeldelsen her.

Omdan din sløve søndag efterårseftermiddag til en rejse ind i en forunderlig anden varm verden, når ‘I am not a witch’ – som for øvrigt har været i årets hovedkonkurrence på PIX, vises i dag kl. 16.30 i Cinemateket.

Læs mere om filmen og køb billet HER.

Ena Sendijarević

Instruktør af "Take Me Somewhere Nice."

Ena Sendijarevica spillefilmdebut "Take Me Somewhere Nice” er historien om en hollandsk-bosnisk pige, der rejser tilbage til sine rødder for at besøge sin syge far og finde sig selv.

Gå ikke glip af “Take Me Somewhere Nice" på WEEKEND:

15. Nov kl. 19 i Cinemateket
Billetter

17. Nov kl. 15 i Empire Bio
Billetter

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.