cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Anne Glad anbefaler

29
30
.
09
09
2018
2018
Vi har inviteret en håndfuld danske kulturpersonligheder til at give deres bud på must-sees under PIX'18. Livsstilsekpert Anne Glad anbefaler 3 film på festivalen.

Anne Glad har i mange år udmærket sig som livsstilsekspert på DR-programmet ‘Kender du typen?’ I 2018 blev hun også vært på den nye litteraturpodcast, ’Bogselskabet’ på P4. Og så nærer PIX-ambassadøren stor begejstring for film: hun er nemlig oprindeligt cand.mag. i nordisk litteratur og filmvidenskab. Og hun glæder sig til at komme i biffen igen.  

WE THE ANIMALS AF JEREMIAH ZAGAR
“Jeg glæder mig til at se ‘We the Animals’ af puertoricanske Jeremiah Zagar. Jeg elsker de her store familiedramaer, jeg synes det er så fascinerende, hvordan vi kan spejle os i hinandens følelser på tværs af store kulturelle og sociale forskelle. Og så er jeg blevet mor for et år siden, så jeg kan ikke engang se traileren uden at tude.”

Læs om filmen her.

ANCHOR AND HOPE AF CARLOS MARQUES-MARCET
“En anden film, som jeg glæder mig til at se er helt anderledes let i tonen, ‘Anchor and Hope’. Det er sådan en klassisk “Skal-vi-starte-en-familie?” film, med det twist at det altså er Cat og Eva, et lesbisk par, som bor i en husbåd i London, som beslutter sig for at starte en lille regnbuefamilie, da der kommer en ven på besøg fra Barcelona.”

Læs om filmen her.

SHOPLIFTERS AF HIROKAZU KORE-EDA
“Den tredje film, jeg glæder mig til at se er den japanske instruktør a Kore-edas Shoplifters. Den handler om en lidt mærkelig familie, som lever af at være butikstyve, men den giver samtidig et indblik i en del af Japan, som vi normalt slet ikke ser noget til; og den foregår i et behageligt roligt tempo. Og så er der så også her en lille pige, som er central, og alt det hjerteknusende, der kan være i den forbindelse.”

Læs om filmen her.

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.