cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Forpremiere: 'In Syria'

05
3
.
06
09
2018
2018
Sidste års publikumsprisvinder ‘In Syria’ får forpremiere i Grand den 18. juni. Efter filmen vil der være Q&A modereret af den prisvindende journalist Nagieb Khaja, samt øl fra Den Belgiske Ambassade.

Vi inviterer til forpremiere på belgisk-franske Philippe van Leeuws intense ‘In Syria’, der vandt publikumsprisen på både PIX 2017.

Om filmen
Filmen skildrer Syriens borgerkrig indefra, og vi ser hvordan krigens kaos påvirker en families daglige liv. Over et døgn følger vi familien forskanset i den sidste beboede lejlighed i en ejendom i Aleppo, mens bomberne falder og skudsalver danner lydtapet for dagligdagen. Gruppens matriark, Oum Yazan, holder styr på alle, gamle som unge. Men da en tragedie udspiller sig for hendes øjne, må hun holde katastrofen skjult for resten af familien.

Til forpremieren den 18. juni i Grand Teatret vil Nagieb Khaja moderere en Q&A med instruktøren. Khaja er en international anerkendt og prisvindende journalist, forfatter og dokumentarinstruktør, som har dækket krigen i Syrien fra 2011 til udgangen af 2015, og hvis film og reportager er blevet vist på BBC, Al Jazeera English, Vice International og Guardian. Som en affå journalister i verden rapporterede han i 2014 og 2015 fra det oprørskontrollerede Syrien heriblandtdet østlige Aleppo og dokumenterede den humanitære katastrofe i dokumentarfilmene ‘UnderRussia’s Fist’ og ‘Syria’s White Helmets’ for Al Jazeera English.

Efter filmen vil der være øl fra Den Belgiske Ambassade.

Forpremiere: ‘In Syria’ + Q&A
Grand Teatret
18. juni kl. 21:30
Billet: 85kr.

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.