cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Guide til dag 10

05
6
.
10
10
2018
2018
Så blev det lørdag, den sidste af slagsen under årets PIX. Afsted med dig og ind i biografen. Du kan både nå film fra Godard, filmsnak med Carax og film fra USAs ukronede mestre i sort humor og klamme kropsvæsker. You choose.

HOLY MOTORS + CARAX

Mød den uforlignelige Leos Carax til en Q&A efter visningen af hansfabulerende og længe ventede ‘Holy Motors’ (2012).

'Holy Motors' er et længe ventet comeback fra Carax, og filmen, der med neo-barokke og hyperstiliserede optrin frasiger sig enhver sammenligning, er blevet stående som et hovedværk i nyere europæisk film. Se eller gense filmen og mød Carax i Grand Teatret kl. 18.30. Køb billet.

Kan du ikke få nok, bliver den franske mester i København til søndag, hvor han deler ud af sin kunstneriske metode til en masterclass på Den Danske Filmskole.

TALK: Ny dansk animation for børn

Få et kig ind i krystalkuglen for fremtidens danske animationsfilm til denne talk med fem repræsentanter fra branchen.

Blandt de fem cases er 'Raven Girl & the Mother of the Sea' fra Angel Films og Anders Matthesens kommende film 'Ternet Ninja'.
Talken modereres af Lotte Svendsen.

Cinemateket kl. 14:00. Køb billet.

DAGENS FEBERDRØM: The Image Book

Fragmenteret, febrilsk og forførende.
Fransk films evigt aktuelle entfant terrible, Jean-Luc Godard, vandt med sit seneste opus ’The Image Book’ juryens hjerter på dette års Cannes-festival. En abstrakt og kryptisk essay-film, der kredser om Godards yndlingsemner: (film)historie, billedpolitik, sprog og den arabiske verden.

Cinemateket kl. 16.45. Køb billet.

SVED OG SMELTET OST: Relaxer + An Evening with with Beverly Luff Linn

Oplev hele to film fra USAs ukronede mestre af madness: ’Relaxer’ af Joel Potrykus og ’An Evening With Beverly Luff Linn’ af Jim Hosking, der begge finder den sorte humor i sved, mælk og smeltet ost. Hvor ’Relaxer’ er en one-location dommedagsfilm i en urin- og brækbefængt sofa, er ’An Evening…’ en kitschet kærlighedshistorie om et par på flugt. Fang dem:

'Relaxer' kl. 12.00, Dagmar, Billet.
'An Evening...' kl. 18.45, Cinemateket. Billet.

DAGENS BONNIE & CLYDE: Blossom Valley

Bonnie & Clyde-myten får en ungarsk overhaling i ’Blossom Valley’.Filmen handler om den smukke, sociopatiske og hjemløse Bianka, der stjæler en baby i park.
Sammen med den lettere retarderede Laci starter hun en familieutopi on the road på flugt fra realiteterne, og mens hun jagter spændingen, jagter han lykken i et voksende kaos, som kræver et offer...

Cinemateket kl. 19.15.

VILDHEKS GALLA: Mød instruktør og cast


Tag hele familien med på et hæsblæsende eventyr fyldt med fantasi og heksekunster, når vi inviterer til gallavisning af den danske eventyrfilm ’Vildheks’, der er baseret på Lene Kaaberbøls bestsellerbøger af samme navn.

Mød instruktør Kasper Munk og skuespillerne før filmen. Alle indtægter fra forestillingen går ubeskåret til Red Barnet.

Søndag kl. 09.30 i Palads.

DAGENS OPRØR: Menocchio

Det er en udfordring at komme på en mere håbløs mission end at tage kampen op imod den katolske kirke i 1500-tallets Italien. Ikke desto mindre er det lige hvad den gamle møller Menocchio gør, da han bliver uretfærdigt anklaget for kætteri.

Han må fastholde sin værd værdighed, uskyld og retten til sine egne meninger.

Dagmar kl. 14.15.

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.