cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Guide til dag 11

07
8
.
10
10
2018
2018
Søndagen byder på legender fra udland og hjemland, god smag, dårlig smag og alt midt imellem, når Leos Carax, Thurston Moore og Jakob Stegelman gæster PIX. Her er dagens anbefalinger.

LIVE: Thurston Moore plays Maya Deren


Oplev Sonic Youth-frontmanden Thurston Moore til en solo-performance i Grand Teatret i aften, når støjrock-ikonet sætter nye toner til tre af Maya Derens avantgardekortfilm med et atmosfærisk score.

“In film I can make the world dance", har Deren sagt, og hendes surrealistiske og kinetiske filmeksperimenter er netop en forunderlig hybrid mellem drøm og billededigt, dans og koreografi - mesterligt demonstreret i hovedværket 'Meshes of the Afternoon' fra 1943.
Vi ses i Grand Teatret kl. 19.00.


Leos Carax: Boy Meets Girl + Masterclass


Den franske mesterinstruktør Leos Carax er i København og i dag kl. 13.00 kan du møde den uforlignelige auteur til en storstilet masterclass på Den Danske Filmskole.
Senere kan du gå ombord i hans fortryllende debutfilm ‘Boys Meets Girl’ (1984) med en ung Denis Lavant i sin gennembrudsrolle som Carax’ alter-ego Alex.
Cinemateket kl. 21.15

IN TOWN: Alejandro Fadel


Det starter som en krimi, men en ubehagelig mystik spreder sig ud over den argentinske ødemark som en tæt tåge. Et lig bliver fundet uden hoved, og detektiven Cruz bevæger sig ind i et surrealistisk inferno i sin søgen efter et monster, der bevæger sig i skyggerne.

Instruktør Alejandro Fadel er i byen og svarer på spørgsmål efter filmen.
Cinemateket kl. 19.15.

DANSK: Udenfor


Hvordan kommer man videre efter en tragedie? Oplev Klaus Møller Nielsens stilsikre og stemningsmættede debut ’Udenfor’ om den ensomme enspænder Patrik, der i løbet af en nat på et hotel skal forsone sig med den tragedie, der har vendt op og ned på hans liv.

’Udenfor’ skal ses indenfor - på det store lærred!
Dagmar kl. 21.30

DANSK PÅ IRSK: Good Favour


Da en forslået mand vælter ud af skoven og ind i en kristen sekt, truer han hurtigt hierarkiet i det lille samfund. Jesus-lignelsen går ingen forbi i den bevægende ’Good Favour’ – med flere danskere på rollelisten, heriblandt Lars Brygmann, Alexandre Willaume og Baard Owe.
Mød instruktøren Rebecca Daly og nogle af de danske stjerner til visningen i eftermiddag.
Grand kl. 16.30

DAGENS DARLING: Capernaum


Libanesiske ’Capernaum’ tog årets Cannes med storm og vandt juryens pris. 12-årige Zain har set nok elendighed i Beiruts slum og sagsøger sine forældre for at have født ham! ’Capernaum’ undgår komikken og afslører en verden, hvor desperationen er endeløs og de uskyldige ladt i stikken. ”Rå, rørende og overrumplende” skrev Politikens Kim Skotte.
Grand kl. 14.00

DAGENS DÅRLIGE SMAG: Planet X


Jakob Stegelmann og Christian Volfings vildt populære podcast Planet X om filmkunstens yderste afkroge kan i dag opleves LIVE på Hotel Cecil. Vær med, når de endnu engang sætter den gode smag over styr og guider os gennem deres samling af genistreger og oversete mesterværker. Vi gør opmærksom på at den gode smag skal efterlades i garderoben.
Hotel Cecil kl. 19.30

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.