cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Guide til dag 12

08
8
.
10
10
2018
2018
Der er syge høns, en stærk Roland Møller og syretrip med Nic Cage i dagens program. Vi har den helt rette kur mod mandagsblues, og "det skal du da ha'"! Så hank op i naboen og spark ugen i gang med dagnes anbefalinger:

IN TOWN: Roland Møller & Jérémie Guez


Med sin rå fysik og glødende intensitet er Roland Møller for længst slået igennem på den internationale scene. Hans karriere kulminerer foreløbigt i Jérémie Guezs stilfulde franske, thriller ‘A Bluebird in My Heart’ - Roland Møllers første hovedrolle uden for Danmark.
Mød både Møller og Guez til en Q&A efter filmen.
Grand kl. 21.30

LIVE-READING: Blinkende lygter


Med ’Blinkende lygter’ skabte Anders Thomas Jensen ikke kun en nyklassiker i dansk film – han gav os et arsenal af mindeværdige one-liners.
Oplev 'Blinkende lygter' i nye rammer i aften på Nørrebro Teater, når vi hylder manuskriptet og lader landets bedste kvindelige skuespillere fremføre de ikoniske drengerøvsreplikker.
Nørrebro Teater kl. 19.00

LIVE: Musikken fra Vinterbrødre


Toke Odin var manden bag det minimalistiske, men kraftfulde soundtrack til sidste års PIX-vinder ’Vinterbrødre’. Ligesom filmen nytænkte filmsproget, udfordrer Odin koncertformen, når han fremfører musikken fra ’Vinterbrødre’ live i det smukke gamle fabriksrum Kulturgeneratoren på Carlsberg.
Koncerten starter kl. 20.00

POLITIKENS VINDERFILM: Holiday


Lørdag aften blev årets vinderfilm af Politikens Talentpris fundet i Grand – og vinderen blev Isabella Eklöfs debutfilm ’Holiday’, der har taget festivalverdenen med storm. ”Hos Isabella Eklöf, er talentet ikke længere på vej, men allerede fuldt udfoldet ”, lød det i begrundelsen fra Politiken.
Fang ’Holiday’ en sidste gang under festivalen i dag.

Empire Bio kl. 20.00

DAGENS SYRETRIP: Mandy


Nicolas Cage syrer helt ud som Red Miller, der mister sin kone Mandy til en religiøs kult af jesusfreaks.
Der er stadig ledige billetter til Panos Cosmatos’ blodige hævn-thriller, så gør dig klar til en trippet feberdrøm af en film tilsat et syret score af Jóhann Jóhannsson. Blodet sprøjter, flammerne slikker og motorsavene brøler, når vi viser 'Mandy' i aften.
Empire kl. 22.15

HELT ALENE: In My Room


Ungkarlen Armin lever et sløset liv uden orden og ambitioner, men tilværelsen bliver for alvor indholdstom, da han en dag vågner op i en verden, helt uden mennesker.
Se Ulrich Köhlers take på "sidste mand på jorden”-genren, når vi viser 'In My Room'.
Dagmar kl. 16.30

NEW TALENT GRAND PIX: Blind Spot


Så er det sidste chance for at se vinderen af hovedprisen New Talent Grand PIX på årets festival.
Den usædvanligt stilsikre debut fra svenske Tuva Novotny er filmet som one-take, og stiller det ubehagelige spørgsmål: hvor godt kender vi dem, vi elsker allermest?
Gloria kl. 19.00

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.