cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Guide til dag 4: Italiensk Dag, Iransk satire og instruktørmiddag

30
9
.
09
10
2018
2018
Så blev det søndag! Ud af fjerene, vi har et tætpakket program med italienske film og nordiske premierer, PIX-darlings, middag med instruktøren, familieaktiviteter og anbefalinger fra Anne Glad.

To PIX-darlings vender tilbage

Svenske Gabriela Pichler deltog i 2012 i Politikens Publikumspris med sin debutfilm ’Äta sova dö’ ('Eat, sleep, die'), og nu er hun tilbage med endnu en dissekering af den svenske selvforståelse. I ’Amateurs’ viser hun virkeligheden for dem, der er presset ud på kanten af samfundet. Mød Pichler og se ’Amateurs’ i Cinemateket kl. 16.00.

Vi byder også Peter Strickland velkommen tilbage. I 2009 vandt han hovedprisen på den allerførste udgave af PIX, og nu er han aktuel med sin spritnye ’In Fabric' - en vild film af slagsen, der nikker anerkendende til David Lynch! Mød Strickland til Q&A efter visningen i Cinemateket kl. 18.30.

DAGENS SATIREBRAG: Pig

Iranske film har et rygte for at være seriøse dramaer med masser af samfundskritik.

I ’Pig’ er der ikke sparet på social og politisk kritik, men den er også tilsat sort, surrealistisk meta-humor, heavyrock og tykke mænd i røde kjoler. Lyder det uforeneligt? Tjek traileren, og bliv modbevist. Vi ses i Gloria kl. 17.00.

DAGENS DISKUSSION: Newly Single

Christian Tafdrup er hurtigt blevet en af de mest kontroversielle danske skikkelser, når det kommer til film, køn og seksualitet. Hans amerikanske pendant hedder Adam Christian Clark, og sammen med kulturinitiativet Auteur inviterer vi til filmvisning af Clarks kulsorte komedie ’Newly Single’ ledsaget af fornem middag med instruktørerne og filmsnak over spisebordet. Hahnemanns køkken kl. 18.30.

NATIONALE DAGE: Italiensk Dag

Lad dig friste af il cinema italiano, når vi søndag byder på to udsøgte filmdruer i Grand Teatret.

Vi lægger ud med det gribende retsdrama ‘Menocchio’ kl. 16.30 og følger op med den fandenivoldske mafia-krimi ‘Boys Cry’ kl. 19.00. Det hele krydres med instruktørbesøg og italienske delizie mellem filmene. Prego! Læs mere her.

ANNE GLAD ANBEFALER: Anchor and Hope

Dagens anbefaling fra litterat og livsstilekspert, Anne Glad går til det hjertevarme drama 'Anchor and Hope' om kæresteparret Eva og Kat, hvis plan om at søsætte en regnbuefamilie med vennen Roger kaster en byge af små og store bekymringer af sig.

Fang den til vores eneste visning i Empire kl. 15.00.

NORDISKE PREMIERER:
Unge Astrid, Før Frosten og Blind Spot

Se dem før din nabo! Kl. 14.00 har vi sneak peek på Pernille Fischer Christensens ’Unge Astrid’ med stjerneskuddet Alba August i rollen som den unge Astrid Lindgren. Du kan også se Michael Noers gribende bondemands-western ’Før Frosten’ kl. 21.30. Begge film vises i Grand.

Mød også svenske actor-turned-director Tuva Novotny kl. 16.30 til hendes debutfilm 'Blind Spot' filmet i one take.

BUSTER FRA MORGENSTUNDEN:
Animation og filmkoncert

Fra 10.00 til 16.00 stiller BUSTER skarpt på animation med fortryllende, fjollede og frække animationsfilm og kreative workshops i Børnekulturhus Ama'r.

Kl. 13.00 er der dømt filmmusik for fuld udblæsning på ALICE, når vi blænder op for fem familievenlige kortfilmsklassikere med musik komponeret og fremført af børn.

Det bliver svært at sidde stille!

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.