cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Guide til dag 6: Monty Python, arbejd, arbejd og roadmovies

02
2
.
10
10
2018
2018
I dag går vi hele vejen! Der er slapstick, satire og blasfemi i verdens muligvis bedste komedie, 'Monty Python og de skøre riddere' - og så skal vi på slægtsforskning i Afrika, tilbage i arbejde, og on the road med de unge!

On Location: Monty Python og de skøre riddere

"Your mother was a hamster, and you father smelt of elderberries!”

Med et utal af kreative skældsord holder den hånende franskmand i ‘Monty Python og de skøre riddere’ sine britiske fjender væk fra sit slot. I aften åbner vi dog dørene til ridderborgen, når vi viser Monty Python-klassikeren i Bygningskulturens Hus.

Udover udskænkning af øl er aftenens visning også befolket af de mange ikoniske figurer fra filmen, som vil tage imod jer, når I ankommer. Så lad din mest gakkede gangart få frit løb, og øv dig på franske fornærmelser, når du træder ind i Monty Pythons skøre univers.

Vi ses i Bygningskulturens Hus kl. 18:00!
Læs mere.

IN TOWN: Rudy Riverón Sánchez

Mød instruktøren bag den bedste (og måske eneste) cubanske gyserfilm, når vi viser ”Is That You?” i aften.

Filmen starter som et drama om hustruvold og perverteret maskulinitet, men langsomt glider vi over i en spirituel og uhyggelig spøgelseshistorie.

Cinemateket kl. 21.15.
Læs mere.

VARME OG CHARME: Djon África

Der er en stærk energi i fortællingen om Miguel, der har boet hele sit liv i Portugal, men rejser til Kap Verde for at finde sin far, som han aldrig har mødt.

Tonen er forførerisk charmerende, når Miguel driver omkring på øen i sin søgen efter sig selv.
Cinemateket kl. 16.45.
Læs mere.

IN TOWN: Antoine Russbach

Der er knivskarp neorealisme på programmet, når Antoine Russbach introducerer sin New Talent Grand PIX-nominerede ’Those Who Work’.

Ken Loach møder 'Custody' i historien om Frank, en firmamand og arbejdshest, der efter en fyring bliver svigtet af systemet og må kæmpe for den sidste oprigtige forbindelse, han har tilbage: sin datter.
Gloria kl. 19.00
Læs mere.

DAGENS GODARD: The Image Book

Det er utroligt med den franske mesterinstruktør Jean-Luc Godard. Han revolutionerede filmmediet i starten af 60’erne og i en alder af 87, formår han stadig at lave film, der rykker ved vores opfattelse af, hvad film overhovedet er.
'The Image Book' er hans nyeste værk. En film, der gjorde juryen i Cannes så begejstret, at de var nødt til at opfinde en helt ny pris til ham.
Se den i aften i Grand kl. 17:00
Læs mere.

ON THE ROAD: Blossom Valley & Winter Flies

Spænd selen og kør med, når vi viser to forfriskende roadmovies fra det østeuropæiske overdrev. Teenagerne Mara og Hedus driver på tværs af Tjekkiet, mens Bianca stikker af med en stjålen baby og den let retarderede Laci som surrogatfar.

‘Winter Flies’ i Dagmar kl. 16.30 og ‘Blossom Valley’ i Vester Vov Vov kl. 19.30.
Læs mere.

DAGENS STJERNEREGN: Galveston

Det er svært ikke at namedroppe i omtalen af ’Galveston’: Nic Pizzolatto (manden bag ’True Detective’) har skrevet manuskript til Mélanie Laurents roste instruktørdebut, der har stortalentet Elle Fanning og den fantastiske Ben Foster i hovedrollerne.

Se den stilfulde, men hårdkogte noir i CinemaxX kl. 19:00.
Læs mere.

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.