cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Guide til dag 7

03
3
.
10
10
2018
2018
Til lands, til vands og i luften! Så er vi halvvejs gennem festivalen, men hold nu godt fast, for i dag skal vi både til Tyrkiet, Argentina og Kina, på hesteryg til Kirgisistan, til søs i 'Styx' og til himmels, når vi fejrer 100 års jubilæum for sci-fi filmen 'Himmelskibet' med stumfilmkoncert i Palads.

Stumfilmkoncert: Himmelskibet + IL A MONA


Stumfilmen 'Himmelskibet' fejrer 100 års jubilæum i år. Filmen regnes som én af de første science fiction-film overhovedet, og i aften kan du opleve den i Palads, hvor den også spillede til sin premiere i 1918 - denne gang med et opdateret soundtrack, som opføres live af duoen IL A MONA. Bagefter er der efterfest på KB18, som giver en gratis øl på biografbilletten, hvis man har brug for lige at lande.

Palads kl. 18.30.

DAGENS NOMINEREDE: Sibel


Et af årets stærkeste kvindeportrætter findes i denne eventyrlige fortælling om en stum kvinde på jagt efter en sagnomspunden ulv.

Det lyder som en klassisk myte, men den udspiller sig i nutidens Tyrkiet i bjergene over Sortehavet, hvor beboerne har udviklet et særligt fløjtesprog til at kommunikere med hinanden.
'Sibel' er nomineret til PIX Publikumspris.

Dagmar kl. 21.30

DAGENS KINESISKE: Engle går i hvidt


Feministisk thriller fra riget i midten.

En ung motelarbejder bliver ufrivilligt vidne til et overgreb mod to mindreårige piger, og inden længe befinder hun sig i et kaos af afpresning, korruption og seksuel magt. En vedkommende film med følelsesmæssig pondus og et tema, der rækker langt ud over Kinas grænser.
Vises med danske undertekster.

Gloria kl. 21.15.

FÆNGSLENDE DRAMA: Michael Inside


Frank Berrys irske fængselsdrama er ikke kun et sønderknusende portræt af en ung mands vej ud på et kriminelt skråplan, men også en overrumplende skildring af retssystemets slagside. “Fierce, unsentimental, engrossing” skrev The Guardian i koret af begejstrede anmeldere.

Palads kl. 19.00.

DAGENS ARGENTINSKE: Rojo


'Rojo' har form som en thriller, men er samtidig et forrygende portræt af sin tid og en sorthumoristisk afklædning af den selvtilfredse machomand. Advokaten Claudio har et godt liv, men alt begynder at vakle efter to skelsættende begivenheder - et voldsomt skænderi efterfulgt af en ulovlig hushandel.
Vester Vov Vov kl. 19.

DAGENS DANNELSESREJSE: Keep Going


Et bevægende kammerspil under åben himmel, der måske giver mor og søn noget at bygge på. Samuel er blevet smidt ud af skolen, og i desperation tvinger hans mor ham på ridetur gennem Kirgisistan, hvor familien har rødder. Imens beskyldninger forpester luften mellem dem, åbner de kirgisiske landskaber sig for nye udfordringer, og tvangsturen til Helvede bliver en dannelsesrejse.

Dagmar kl. 16.30.

DAGENS DILEMMA TIL SØS: Styx


Vestens ambivalens over for flygtningekrisen bliver sat på spidsen i dette neglebidende drama, der vandt flere priser på årets Berlinale.

Efter en tropisk storm vågner Rike, en tysk læge med styr på tilværelsen, op i hendes båd – lige ved siden af en fiskekutter fyldt med desperate flygtninge. Rike bliver nu nødt til at tage en afgørende beslutning.

Kast anker i Gloria kl. 17.00.

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.