cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Guide til dag 9

05
5
.
10
10
2018
2018
Forrykte familier, lede præster og den sejeste canadier in town! Det er fredag. Vi har muligvis årets smukkeste film på programmet. Don't miss. Vi har film om skræmmende familier og lede præster. Don't miss. Forrygende film fra Schweiz og Canada - og lidt for familien. For alt i verden, don't miss.

PUBLIKUMSPRIS: Ray & Liz

80’ernes England var både en tid, et sted og en sindstilstand. Det gør instruktør Richard Billingham klart i ’Ray & Liz’, der er et semibiografisk nedslag i instruktørens egen barndom. Episoder fra livet i hans dysfunktionelle familie er genskabt i dette socialrealistiske og surrealistiske drama, hvor grå, brune og nikotingule farver giver filmen sit helt eget udtryk. Fang den: i aften kl. 19.00 i Dagmar.

’Ray & Liz’ deltager i publikumskonkurrencen, så husk at afgiv din stemme efter filmen! Vinderen af årets publikumskonkurrence findes på lørdag i forbindelse med visningen af Oscar-vinderen Pawel Pawlikowskis ’Cold War’.

DAGENS HYPERREALIST: One Day


Anna kæmper bravt for at holde hovedet over vande i en hektisk hverdag med skrigende børn og en utro ægtemand i dette usentimentalt (og lidt skræmmende) portræt af moderrollen, der både vækker genklang og gru.

'One Day' er en selvsikker, realistisk spillefilmdebut, leveret en hyperrealistisk sans for detaljen.

Gloria kl. 21.15

STILL IN TOWN: Philippe Lesage


I går kunne fransk-canadiske Philippe Lesages nye film, 'Genesis', fejre danmarkspremiere på PIX. Nåede du ikke at fange den, er her en ekstra chance for at møde ham og se filmen.

'Genesis' trækker fine tråde til danske Nils Malmros og er et fint portræt af ungdom og ung kærlighed, der rammer som et melankolsk slag lige i mellemgulvet.

Cinemateket kl. 18.15

DAGENS SMUKSAK: The Gentle Indifference of the World


Sacha Baron Cohen satte Kasakhstan på det kulturelle landkort med ’Borat’, men landet er meget mere end det. Det viser Adilkhan Yerzhanov i ’The Gentle Indifference of the World’ – den måske smukkeste film i årets program. Hver indstilling er som et maleri i denne historie om en kvinde i rødt, der drager mod byen for at skaffe penge til at dække farens gæld.
Dagmar kl. 16.30

DAGENS SERIEMORDER: Smaller and Smaller Circles  


Filippinske ’Smaller and Smaller Circles’ er en led en af slagsen.Her går det ud over unge drenge, hvis lig skamferes og efterlades uden hjerte og kønsorganer. To jesuiterpræster inddrages i opklaringen af sagen, og hvor råddenskaben også strækker sig til kirken og det korrupte system. En drabelig thriller og samfundskritisk slowboiler begået af Raya Martin.
Gloria kl. 19.00

DAGENS NYE TALENT: Those Who Work


Selvom vinderen af New Talent Grand PIX allerede er fundet (Tuva Novotny for filmen 'Blind Spot'), er det stadig muligt at se de øvrige nominerede film på festivalen. Blandt andet den knivskarpe, neorealistiske ’Those Who Work’, som med Ken Loach-lignende præcision skildrer en arbejdsnarkoman, der efter en fyring bliver svigtet af det system, han har givet alt.
Cinemateket kl. 16.30

FILM FOR FAMILIEN: Peter Plys og Vildheks

Red Barnet og BUSTER inviterer til to gallapremierer i Palads, der støtter en god sag.

Lørdag kl. 10.00 er der gensyn med Peter Plys i live-action-filmen ’Jakob og Peter Plys’.

Søndag kl. 09.30 står den på ’Vildheks’, Kasper Munks eventyrlige filmatisering af Lene Kaaberbøls populære bøger. Alle indtægter fra forestillingerne går ubeskåret til Red Barnet.

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.