cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Guide til dag 5: Gæster, fester og kinesiske æsker

30
1
09
10
2018
2018
Rejselysten, rastløs eller ready to flamingle? Flamingofesten uden sidestykke indtager Absalonkirken, det post-kommunistiske Kina sætter fantasien i sving, og så står dagen ellers på instruktørbesøg og franske filmfristelser. Der er nok at gå ombord i:

Mexicansk fest i Absalon

I aften indtages Absalon af lyserøde flamingoer, kulørte drinks, og latinamerikanske danserytmer, når vi inviterer til mexicansk middag og visning af den neonfarvede og absurde komedie 'Time Share'.

Filmen handler om Pedro, som tjekker ind på et all-inclusive resort i Mexico med sin familie, men ferieparadiset bliver hurtigt afbrudt, da de tvinges til at dele lejlighed med en mistænkeligt udadvendt familie. Snart begynder Pedro at se sammensværgelser og flamingoer over alt! Der er intet fusk i Absalon, men til gengæld vil der være efterfest og pink flamingos.
Køb billet.

DAGENS TRÆKFUGL: Suburban Birds

Årets mest forunderlige film er lige så let som østenvinden og lige så kompleks som en kinesisk æske.

Instruktør Qiu Sheng binder umulige sløjfer på tid og sted i denne gådefulde fortælling om en gruppe landmålere, der både udforsker undergrund og underbevidsthed i en støvet kinesisk forstad.
'Suburban Birds' kl. 17.00 i Gloria.

DAGENS GODE GRIN: Newly Single

Dagens kulsorte komedie findes i Empire kl. 17.30, når vi viser den amerikanske ’Newly Single’ om en ung mand, som tragikomisk prøver at indtage LA’s datingliv. I stil med Woody Allen er Adam Clark både instruktør, manuskriptforfatter og hovedrolleindehaver, og til visningen i aften vil han også være til stede for at svare på spørgsmål.
Køb billet her.

NATIONALE DAGE: Fransk Dag

Vi hejser det franske flag over Grand i aften og inviterer til fransk dag med to skarpe komedier fra filmens hjemland.

Hop med til balstyrisk havefest i ‘Place Publique’ kl. 19.00 og oplev Jean Dujardin som excentrisk iværksætter i ‘I Feel Good’ kl. 21.30 - selvfølgelig med franske specialiteter mellem filmene. Voilà!
Læs mere her.

IN TOWN: Jesper Ganslandt, Marysia Nikitiuk og Zsófia Szilágyi

Mød instruktør og jurymedlem Jesper Ganslandt, der vil introducere ’Jimmie’ til visningen i Dagmar kl. 19.00. I filmen vendes verden, som vi kender den, på hovedet. Der er krig i Sverige, og en far og søn må flygte ned gennem et kaotisk Europa. En smuk og rørende fortælling set fra barnets perspektiv.

Marysia Nikitiuk er udråbt som Ukraines nye, store filmhåb. Og med god grund! Sjældent har post-sovjetiske boligblokke set så farverige og magiske ud som de gør i hendes debutfilm ’When the Trees Fall’, der emmer af stor fortællelyst. Cinemateket kl. 21.45 med efterfølgende Q&A med Marysia Nikitiuk.

Efter en nominering i Cannes for bedste debutfilm tager ungarske Zsofia Szilagyi nu videre til PIX, hvor hun er nomineret i samme kategori. Fortalt med en intens naturalisme skildrer ’One Day’ en husmors hverdag, som både vækker genkendelse og gru, og efter visningen kl. 16.30 i Cinemateket er der øl og Q&A med instruktøren.

Ena Sendijarević

Instruktør af "Take Me Somewhere Nice."

Ena Sendijarevica spillefilmdebut "Take Me Somewhere Nice” er historien om en hollandsk-bosnisk pige, der rejser tilbage til sine rødder for at besøge sin syge far og finde sig selv.

Gå ikke glip af “Take Me Somewhere Nice" på WEEKEND:

15. Nov kl. 19 i Cinemateket
Billetter

17. Nov kl. 15 i Empire Bio
Billetter

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.