cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Her er årets jury

20
21
.
09
09
2018
2018
Hvert år kåres det mest interessante instruktørtalent af en international jury på CPH PIX. I år udgøres juryen af belgiske Joachim Lafosse, brasilianske Tatiana Leite og svenske Jesper Ganslandt, der sammen skal finde vinderen af New Talent Grand PIX blandt 11 debuterende filmskabere fra hele verden.

Mød årets jurymedlemmer her:

Joachim Lafosse

Manuskriptforfatter og filminstruktør, Belgien.

Joachim Lafosse blev født i 1975 i Bruxelles. Efter at have taget sin filmuddannelse på IAD instruerede han i 2003 sin første spillefilm, 'Folie Privee', der havde premiere og konkurrerede i det internationale line-up i Locarno. 

I 2006 instruerede han intet mindre end to film: 'Ca Rend Heureux' der ligeledes konkurrerede i Locarno og vandt Juryprisen ved Premiers Plans Festival; såvel som 'Private Property' med Isabelle Huppert, der blev udtaget til konkurrence i Venedig. I 2008 fulgte 'Private Lessons', der blev vist i Directors' Fortnight i Cannes.

I 2012 instruerede Lafosse 'Our Children', der var udtaget til Un Certain Regard i Cannes, hvor Emilie Dequenne vandt for bedste skuespillerinde. I 2015 fulgte 'The White Knights' med et højprofileret cast, herunder Vincent Lindon, Valérie Donzelli, Louise Bourgoin og Reda Kateb. Filmen blev præsenteret i Toronto og blev belønnet for bedste instruktion i San Sebastian. I Cannes 2016 fik 'After Love' med Bérénice Bejo og Cédric Kahn premiere ved Directors' Fortnight. 

Lafosses seneste projekt er dette års 'Keep Going' med Virginie Efira og Kacey Mottet-Klein. Den er netop blev vist i Venedig - og er nu også aktuel på årets CPH PIX.

Tatiana Leite

Producer, Brasilien.

Tatiana Leite er kreativ producer og programlægger fra Rio de Janeiro, Brasilien. Fra 2000 til 2009 programlagde hun det internationale line-up på Rio Film Festival. I 2009 blev hun international konsulent for Rio de Janeiros Kulturforvaltning, og har siden kurateret og produceret adskillige filmserier og retrospektive udstillinger i Rio, São Paulo og London.

I 2012 grundlagde Leite ‘BubblesProject’: et uafhængigt filmselskab, der både co-producerer og fremmer nye talenter i Brasilien og udlandet. Nævneværdige produktioner tæller især Ives Rosenfelds 'Hopefuls', som vandt Locarno's Carte Blanche i 2014; Julia Murats 'Pendular', der vandt FIPRESCI Award i Panorama-Sektionen på Berlin Film Festival i 2017; og senest den brasilianske spillefilm 'Loveling' (Benzinho) af Gustavo Pizzi. Filmen fik verdenspremiere på Sundance Film Festival, og får nu danmarkspremiere på CPH PIX. Leites seneste produktion, 'A Submerged Family' af Maria Alché, er et samarbejde mellem Brasilien og Argentina, og har netop haft premiere i Locarno.

Hendes chilenske co-production 'Nona' er i skrivende stund i postproduktion, ligesom det brasiliansk-danske samarbejde 'CORA'.

Jesper Ganslandt

Manuskriptforfatter og filminstruktør, Sverige.

Jesper Ganslandt blev født i 1978 i den svenske vestkystby Falkenberg. I 2000 flyttede han til Stockholm, hvor han grundlagde produktionsselskabet Fasad. Hjembyen Falkenberg lagde kulisse til hans anmelderroste spillefilmdebut ‘Farvel Falkenberg’, der havde premiere i Venedig i 2006 og blev nomineret i fem kategorier ved Swedish Guldbagge, bl.a.for bedste instruktion. 

I de følgende år førte Ganslandts tætte samarbejde med et kollektiv af filmskabere i Fasad til både dokumentarer og koncertfilmen 'Skinnskatteberg' i 2008. Året efter fulgte Ganslandts anden spillefilm, 'Apan', der blev vist i Venedig og Toronto. Samme år producerede han 'Burrowing', hvis lydside blev fremført live på CPH PIX i 2013. 

I 2012 fik filmen ‘Blondie’ premiere i Toronto. Og i år havde Ganslandts fjerde spillefilm ‘Jimmie’ premiere på Rotterdam International Film Festival, der desuden kan opleves på årets CPH PIX. I 'Jimmie' spiller Ganslandt sig selv i hovedrollen sammen med sin, på daværende tidpunkt, 4 år gamle søn Hunter Ganslandt. 

I 2018 instruerede Ganslandt også sin første engelsksprogede film, ‘Beast of Burden’ med Daniel Radcliffe på rolleslisten.

Vinderen af New Talent Grand PIX og en kontantpræmie på 6.000 euro annonceres 2. oktober til en awardreception

Årets nominerede:

  • Antoine Russbach, ‘Those Who Work’
  • Damiano & Fabio D'Innocenzo, ‘Boys Cry’
  • Eva Trobisch, ‘All Good’
  • Isabella Eklöf, ‘Holiday'
  • Jeremiah Zagar, ‘We the Animals’
  • Lukas Dhont, ‘Girl’
  • Marysia Nikitiuk, ‘When the Trees Fall’
  • Rasmus Kloster Bro, ‘Cutterhead’
  • Tuva Novotny, ‘Blind Spot’
  • Zsófia Szilágyi, ‘One Day’

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.