cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Her er torsdagens højdepunkter og skjulte filmperler

11
11
.
Nov
11
2021
2021
På festivalens dag to kan du stifte bekendtskab med fransk films førstekvinde Mia Hansen-Løve, infiltrere mexicanske narkokarteller, opleve spritnye debutfilm af morgendagens stjerneinstruktører - og meget, meget mere.

WEEKEND-festival kører nu på fuldt blus i biograferne i København og Aarhus!

Programmet er fyldt med fantastiske filmoplevelser, men hvilken skal du vælge? Læs med, når vi guider dig gennem dagens højdepunkter og skjulte filmperler.

Du kan også se et samlet overblik over dagens filmprogram i vores kalender.

En aldrende mor rejser til Hong Kong i 'Wood and Water', der er så blid som den tai chi, hun opdager på vejen.

Stjerneinstruktører, mexicanske narkokarteller og discount-dronninger
Et af dagens store højdepunkter er 'Bergman Island' kl. 19 i Grand Teatret. Efter filmen kan du møde instruktør Mia Hansen-Løve - én af fransk films mest anerkendte instruktører. ‘Bergman Island’, der var nomineret i hovedkonkurrencen i Cannes, følger et filmpar på skriveorlov nær Ingmar Bergmans ikoniske Fårö, hvor landskabet får gamle minder til at blusse op.

Den tyske instruktør Jonas Bak formår også at male et mangefacetteret billede af komplicerede, menneskelige relationer i filmen ‘Wood and Water’, som kan opleves kl. 16.30 i Cinemateket. Brian Enos soundtrack sætter tempoet for en smuk og dvælende film, hvor især scenerne i Hong Kong fanger den meditative følelse af at lade sig fortabe i lysene og ensomheden i en fremmed storby.

Er du mere til action, byder vi på ‘La Civil’ kl. 16.30 - en ultra-intens slowburn-thriller! Mexicos narkokarteller har lagt baggrund til mange actionfilm, men ingen af dem ligner 'La Civil’. Hav popcornene og colaen parat, når en mexicansk husmor infiltrerer narkokartellernes underverden for at finde sin kidnappede datter.

En helt anden type mor-datter-dynamik er på spil i Cinemateket kl. 21.30 til ’El Planeta’. I et Jim Jarmusch-lignende univers, følger vi en mor og datter, der hustler sig gennem hverdagen for at vedligeholde deres livsstil som discount-dronninger i deres hjemby Gijón.

'Gritt' er en syleskarp skildring af misforholdet mellem den, man gerne vil være, og den man faktisk er.

Kun i dag
Er du i Aarhus, så er det i dag, du kan opleve Tea Lindeburgs anmelderroste ‘Du som er i himlen’ kl. 19 i Øst for Paradis. Debutfilmen tager udgangspunkt i den 14-årige Lises liv, som tager en drastisk drejning, da hendes mor går i fødsel. Filmen er i høj kurs hos flere anmeldere lige nu - se f.eks. anbefalingen i B.T. her.

I dag er også eneste chance for at se den norske ‘Gritt’, der vises både i Øst for Paradis i Aarhus kl. 21.30 og i Dagmar Teatret i København kl. 18.30. ‘Gritt’ er et tåkrummende morsomt og tragisk portræt af en selvoptaget kunstner-wannabe, der griber muligheden for at opsætte sit misforståede magnum opus. Du kan møde instruktøren, Itonje Søimer Guttormsen, til en Q&A i Dagmar Teatret, hvor den norske ambassade også vil servere et glas vin.

Vi ses i mørket!

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.