cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Italiensk filmfejring i Grand

26
3
.
04
09
2018
2018
Kom tættere på landet, hvor citronerne vokser side om side med filmkunsten. Fra søndag den 29. april til onsdag den 2. maj stiller Grand Teatret skarpt på de nyeste tendenser i italiensk film.

Humøret er højt i italiensk film for tiden og historierne er gode. Igen i år giver Grand Teatret Italien sin egen filmiske fejring med 8 spritnye film, der alle er drevet af begejstring og originalitet. Va bene:

‘L’equilibrio’ (Equilibrium)
Onsdag 2. maj kl. 18.30 + Q&A

'L'equilibrio'

Giuseppe er præst fra Campania. Efter en troskrise overflyttes han til en kommune i sin hjemregion i nærheden af Napoli, hvor han giver sig i kast med at hjælpe de mest udsatte mennesker i lokalsamfundet – og hurtigt involveres i en sag om en mafiachef, der angiveligt skulle have misbrugt et barn seksuelt. Vincenzo Marras gribende drama er fuld af rå nerve og intensitet, hvilket ikke mindst skyldes et cast, der består af amatørskuespillere fra Napoli og omegn.

‘Moglie e marito’ (Wife and husband)
Onsdag 2. maj kl. 21.00 + Q&A

'Moglie e Marito'

Årets mest bizarre italienske komedie handler om neurokirurgen Andrea og hans hustru, studieværten Sofia, der begge er workaholics. Ægteskabet vakler noget, da de takket været et løbsk tankeoverføringseksperiment helt konkret bytter krop – og dermed får kendskab til nye og overraskende sider af hinanden. Pludselig at skulle gå i partnerens sko åbner heldigvis også for indsigter, der kommer ægteskabet til gode og giver grobund for et genopfrisket kærlighedsliv.

‘The Place’
Søndag 29. april kl. 19.00 + Q&A

'The Place'

En mystisk mand sidder ved et cafébord et sted i Rom. Hans ’mission’ er at opfylde folks mest indtrængende ønsker. Til gengæld skal de så udføre de mærkeligste, til tider grusomme, opgaver for ham. Ligesom i Paolo Genoveses forrige film, ’Perfect Strangers’, er ’The Place’ en film, hvor mange liv og skæbner flettes sammen, mens handlingen langsomt drejes i en stadigt mørkere og mere surrealistisk retning.

’Il Contagio’ (Tainted Souls)
Mandag 30. april kl. 18.30 + Q&A

'Il Contagio'

Vi befinder os i et socialt boligbyggeri i Roms forstæder. På tredje sal bor Chiara og hendes mand Marcello, en tidligere bodybuilder med uklare seksuelle præferencer. Vi møder også Francesca, en militant venstreorienteret kvinde, Roma-hooliganen Bruno og narkohandleren Gianfranco. Og så er der Eugenio, som arbejder på et værksted og har slået pjalterne sammen med en prostitueret.

’Cuori Puri’ (Pure Hearts)
Mandag 30. april kl. 21.30 + Q&A

'Cuori Puri'

Agnese er 17 år, bor stadig hjemme hos sin mor og er flittig kirkegænger. Hun skal netop til at aflægge kyskhedsløfte, da hun møder den 25-årige og temperamentsfulde Stefano, der arbejder som vagt på en parkeringsplads. Den voksende kærlighed gør dog kun livet vanskeligere for Agnese, der derfor tager en radikal beslutning, som forhåbentlig vil udligne hendes synder.

‘A Ciambra’
Tirsdag 1. maj kl. 16.40

'A Ciambra'

14-årige Pio bor i en roma-ghetto med sin talstærke familie, og han ønsker desperat at blive voksen og få respekt. Men man skal være varsom med sine ønsker, for da storebroren havner i fængsel, må Pio tage ansvaret for familiens overlevelse i egne hænder, og han kaster sig hovedkulds ud i en voksenverden, hvor kriminalitet er en nødvendighed. Den stærke og gribende film om kriminalitet og udsatte børn i Italien, der er produceret af Martin Scorsese, var nomineret til Publikumskonkurrencen på sidste års CPH PIX.

‘L’intrusa’ (The Intruder)
Tirsdag 1. maj kl. 19.00 + Q&A

'L'intrusa'

Giovanna driver et fritidshjem i et fattigt hjørne af Napoli, og kæmper for at lære de unge gode værdier. Da en enlig kvinde og hendes datter flytter til kvarteret, går det op for Giovanna, at den fraværende mand er medlem af Camorraen. Skal hun bortdømme barnet på grund af forældrenes handlinger – eller udvise tolerance og åbenhed – og dermed åbne sine døre for mafiaen?

‘Emma’
Tirsdag 1. maj kl. 21.30

'Emma'

Teo er en mand på flugt fra sin fortid, sin familie og kvinderne, hvis senge han sniger sig ud af ved første dagslys. Arbejdet på et trendy reklamebureau er det eneste, han virkelig går op i, men så møder han Emma, der har været blind siden hun var 16. Emma er ikke til fals for smiger – og imod alle odds bliver det Teo, som bider på krogen.

Cinema Made In Italy

Traditionen tro inviterer Grand Teatret til italienske filmdage - Cinema Made in Italy.

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.