cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Lørdagen byder på auteur-møder, masser af internationale filmperler og gratis drinks

13
13
.
Nov
11
2021
2021
Lørdagen bliver WEEKEND-festivalens absolutte klimaks, og her sætter vi spot på dagens mange begivenheder og events.

Det er lørdag, det er WEEKEND – og vi har en indbydende festivalmenu klar til dig i dag.

Lørdag bliver WEEKEND-festivalens absolutte klimaks med allerflest filmvisninger og masser af muligheder for at møde nogle af de store instruktørnavne og spirende stjernefrø. Og så er det ikke mindst i dag, vi kårer vinderen af vores internationale konkurrence: The Crystal Ball. Vinderen bliver fejret med drinks i Cinemateket i aften. Skal du med?Her får du et samlet overblik over dagens begivenheder.

'The Sacred Spirit' giver et originalt take på tidens mange konspirationsteorier.

Mød store og upcoming instruktører

Er du hurtig, kan du nå at sikre dig en af de sidste billetter til vores WEEKEND-special samtale med Mia Hansen-Løve og særvisningen af hendes film ’Goodbye First Love’ kl. 19. Den parisiske auteur med det danske navn (bedstefaderen var dansk) besøger i dag Cinemateket, hvor samtalen om hendes værker vil foregå på engelsk og vare ca. 1 time.

En andet markant navn du i aften kan møde, er Max Kestner, som vil være til stede til gallapremieren på ‘Little Galaxies’ kl. 19 i Grand Teatret. Her vil han introducere sin spritnye film, der er en hyldest til både ungdommens eksistentielle dybder og Barcelonas sprudlende byliv.

Til forpremieren på ‘Den Næstsidste’ kl. 19 i Empire Bio får du også mulighed for at møde og stille spørgsmål til den debuterende, danske instruktør Jonas Kærup Hjort. Med sort humor og stilistisk flair skildrer han et absurd univers, som sender tankerne i retning af svenske Roy Andersson. Jonas Kærup Hjort markerer sig med ‘Den Næstsidste’ som en ny stemme i dansk film, der er værd at holde øje med.

Lyder vin, film og instruktørmøde som den perfekte kombination, skal du i dag gå efter ‘The Sacred Spirit’ kl. 17 i Empire Bio. Her serverer den spanske ambassade et glas før filmen, og du kan stille spørgsmål til instruktøren Chema García Ibarra efter filmen. ‘The Sacred Spirit’ er en surrealistisk og dybt original komedie om en ufologi-forening.

Du også inviteret til åben reception kl. 21 i Cinematekets Asta Bar! Her fejrer vi årets vinderfilm af The Crystal Ball, WEEKENDs internationale konkurrence for bedste debutfilm. Ægte Studio serverer gratis drinks så længe lager haves.

I 'A New Old Play' ledsager to mænd fra Underverdenen den nyligt afdøde Qui Fu til dødens rige.

Afro-futuristisk techno-musical og vild, kinesisk kunstfilm

Er du til filmoplevelser ud over det sædvanlige, kan du i aften kl. 22 tage til cinematisk raveparty, når Empire Bio viser ‘Neptune Frost’. En afro-futuristisk techno-musical fra Rwanda og årets største visuelle trip. Med lokale kunstnere i alle roller er den samtidig et selvbevidst, sort manifest: en hyldest til afrikansk kultur med blikket rettet mod fremtiden.

Du kan også få en æstetisk oplevelse kl. 14 i Dagmar Teatret til ‘A New Old Play’, en vild kunstfilm der i overdådige tableauer fortæller Kinas historie i det 20. århundrede. ‘A New Old Play’ er en enestående sammenblanding af traditioner inden for malerkunst, kinesisk teater og visuel kultur.

Rigtig god WEEKEND!

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.