cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Magisk realistiske 'Oblivion Verses'

07
3
10
09
2017
2018
Latinamerikanske og magisk realistiske ‘Oblivion Verses’ finder sted i et land præget af politiske forbrydelser og er en poetisk hyldest til alle, der kæmper for at vise de fremmede respekt – også når de er døde. Filmen er i vores hovedkonkurrence New Talent Grand PIX. Se den og mød instruktøren den 8. oktober.
Om filmen

Den sindige, gamle pedel på et lukningstruet lighus i Santiago kan huske alt, undtagen navne. Han passer helst sig selv og sine planter, men da militæret efter en demonstration stormer lighuset for at skjule civile ofre, står han pludselig tilbage med liget af en ung kvinde. Ingen vil vide af hende, men den gamle mand beslutter at give hende en rigtig begravelse, koste hvad det vil. Instruktøren Alireza Khatami er iransk, men ‘Oblivion Verses’ er latinamerikansk til fingerspidserne. Det er en underfundig komedie, fuld af godmodig lune og magisk realisme. Men det er også – i et land præget af politiske forbrydelser – en meditation over ihukommelsen af de døde, og en poetisk hyldest til alle, der kæmper for at vise de fremmede og ukendte respekt.

Se filmen den 8. oktober kl 15.00 i Gloria. Køb billetter HER.

Ena Sendijarević

Instruktør af "Take Me Somewhere Nice."

Ena Sendijarevica spillefilmdebut "Take Me Somewhere Nice” er historien om en hollandsk-bosnisk pige, der rejser tilbage til sine rødder for at besøge sin syge far og finde sig selv.

Gå ikke glip af “Take Me Somewhere Nice" på WEEKEND:

15. Nov kl. 19 i Cinemateket
Billetter

17. Nov kl. 15 i Empire Bio
Billetter

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.