cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Månedens Film i december: 'Spoor'

28
3
.
11
09
.
2017
2018
Agnieszka Hollands ‘Spoor’ er en sorthumoristisk detektivhistorie, øko-thriller og feministisk eventyr - og en af de mest omtalte film på Berlinalen. Oplev den i december som Månedens Film i Cinemateket.

Testosteron  – og et tysk flag plantet midt i den bulgarske natur. Det må gå galt, men Valeska Grisebachs sanselige præriedrama drejer elegant spændingen indad. I ’Western’ er vi i en bulgarsk floddal, hvor et tysk byggesjak kommer buldrende med maskiner og macho-attitude. De provokerer de lokale mænd og chikanerer kvinderne, så spændingen dirrer i det fremmede landskab. Kun én i gruppen, den midaldrende Meinhard med en broget fortid, sanser de lokale beboeres ønsker og behov, hvilket bringer ham på kant med kollegerne. 

’Min far Toni Erdmann’-instruktøren Maren Ade er producer – og der er bestemt lighedspunkter mellem sidste års overraskende filmhit og Valeska Grisebachs finurlige, imponerende og stille ’Western’. Akkurat som Maren Ade har Grisebach et vidunderligt blik for de pinlige tavsheder, magtspillet mellem mennesker og tilnærmelsens klodsede tango. ’Western’ er en ikke sukkeroverstrøet tysk godbid, og vi tør godt, at kalde den årets ‘Toni Erdmann’.

MÅNEDENS FILM: ‘SPOOR’ 

Cinemateket
Spilleperiode: 7. – 17. december
Billetter 80 kr. Købes HER.

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.