cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Månedens Film i maj: 'Standing Tall'

14
3
.
05
09
2018
2018
Fransk socialrealisme, når det er allermest nødvendigt – med en stærk Catherine Deneuve og to César-vindere i front. 'Standing Tall' er Månedens Film i maj i Cinemateket.

Teenage-knægten Malony er ufokuseret og vred på verden, og med en ung alenemor i konstant krise har han også grund til at være det. Hendes begrænsede mængde omsorg bliver tildelt Malonys lillebror, så det er overladt til hårdtprøvede socialarbejdere at holde Malony på vej mod en fremtid. Hans eget bedste bud er at blive tatovør - han duer desværre bare ikke til at tegne...

Prisvindende film med stærkt skuespil

Emmanuelle Bercots 'Standing Tall' ('La tête haute') blev nomineret til otte César-priser og vandt to af dem – for mest lovende unge skuespiller og for bedste mandlige birolle til henholdsvis Rod Paradot og Benoît Magimel, der begge er jordrystende gode. Drengen Malony rummer hele spektret fra voksenvrede til fosterstilling, og han finder især nye følelsesmæssige sider, da han omsider møder kærligheden på et behandlingshjem på bøhlandet. 

Catherine Deneuve har rundet de 74 år, men hun bliver ved med at finde projekter, der både har kant, ungdommelig vildskab og samfundsmæssig relevans. I ’Standing Tall’ fik hun velfortjent sin César-nominering nummer 14 for sin rolle som dommeren, der skal vurdere Malonys sag. Hun kan splitte familier ad – eller redde skæbner med dyre rehabiliteringsplaner. Måske. 

Filmen er født til at skabe debat om velfærdssamfundets ansvar for familier i krise, men nok især om de ressourcemæssige omkostninger. Den fungerer som helstøbt drama, og den giver bedre end tykke rapporter forståelse for kompleksiteten i enkeltsager.

MÅNEDENS FILM: ‘STANDING TALL’ 

Cinemateket
Spilleperiode: 17. - 27. maj
Billet: 80kr.

Visningen den 25. maj ledsages af en debat om udsatte børn i Danmark.

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.