cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Månedens film: 'The Reports on Sarah and Saleem'

10
12
/
10
10
2018
2018
En banal affære får en farlig politisk dimension i Muayad Alayans medrivende drama, ‘The Reports On Sarah and Saleem’, om den risikable kærlighed mellem en israelsk kvinde og palæstinensisk mand. Se filmen, når vi i samarbejde med Cinemateket viser den som Månedens Film.

Sarah er caféejer og gift med en officer i den israelske hær. Saleem er palæstinensisk chauffør, der leverer bagværk til blandt andet Sarahs café. De to indleder en romantisk relation og begge deres ægteskaber går i stykker. Selvom Sarahs jødiske veninder er forstående overfor hendes utroskab, er der alt andet end venskabelig støtte, da de finder ud af, at Sarah har indledt en affære med netop en arabisk mand.

Da Sarah og Saleem bliver spottet sammen i Betlehem, drager de uheldig opmærksomhed fra både det israelske politi og det hemmelige palæstinensiske politi, og parret må forholde sig til andet end deres forsmåede ægtefæller.

En ellers simpel præmis om en affære mellem to gifte bliver et gribende billede på paranoid racisme og politisk uro i den konfliktramte region. ‘The Reports On Sarah and Saleem’ vandt publikumsprisen ved Rotterdam Film Festival.

Filmen vises d. 11.-19. Oktober i Cinemateket.

Køb din billet her.

Praktisk info

Praktikperioden løber fra 1. august til 31. oktober og er som udgangspunkt fuldtid (30-37 timer), men arbejdspresset varierer, og vi tager selvfølgelig hensyn til dit studie. Praktikken er ulønnet, så det er en klar fordel, at du kan bruge den som led i en igangværende uddannelse. 

Det er en forudsætning, at du kan arbejde alle dage (også weekender) under festivalen fra 23. september til 6. oktober.

Sådan søger du

Gældende ansøgningsfrist er 19. juni 2019 kl. 12.00. Send en motiveret ansøgning samt CV til praktik@cphpix.dk.

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.