cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Månedens film i december: 'The Rider'

30
16
.
10
11
2018
2018
Rid ud på de åbne vidder i Chloé Zhaos hyperrealistiske western 'The Rider'. Filmens karakterer portrætteres udelukkende af amatørskuespillere, der spiller nære versioner af dem selv, og resultatet er en utrolig rørende fortælling fra USA's midwest. Se den i Cinemateket i december.

"The Rider er bjergtagende smuk med sine hypnotiserende optagelser fra Amerikas uanede, åbne vidder. Men det er dens fortælling om livets op- og nedture, der hænger ved." 

Sådan anmeldte Filmmagasinet Ekko The Rider, efter vi viste den på årets festival. Nu har du endnu en chance for at opleve den smukke film, når vi i samarbejde med Cinemateket viser den som månedens film i december.

Virkelighed og westernmytologi smelter sømløst sammen i Chloé Zhaos film, der skildrer livet i et indianerreservat i South Dakota. Her pakker rodeorytteren Brady bæreposer i et supermarked. På vej mod en lovende karriere kom han alvorligt til skade. Nu vil det være med livet som indsats, hvis han sætter sig i sadlen igen, men når heste og livet i arenaen er hele ens liv, karriere og identitet, er det svært at acceptere.

I ulmende varme farver og elegante billeder fanger Zhao den hendøende westernverden, og med usentimental empati tegner hun et næsten poetisk portræt af Brady, som må tage afsked med samme. De medvirkende er i øvrigt alle amatører, der spiller roller, bygget over deres eget liv, og de gør det fantastisk i denne helt unikke film, som har begejstret i både Cannes, Toronto, Sundance og Rotterdam.

Se månedens film mellem 13. og 23. december i Cinemateket.

Find billetter og spilletider her.

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.