cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Mød os på Kulturnatten

12
12
.
10
10
.
2018
2018
Har du festivalblues og abstinenser efter flere forrygende film? Fortvivl ej, for PIX er naturligvis at finde til Kulturnatten 2018, hvor vi i Cinemateket disker op med quiz og Oscar-vindere og tager hul på den kommende Robert-award. Husk kulturpas.

Aftenens tema i Cinemateket er "rød løber", og derfor viser vi Oscar-vindende kortfilm, quizzer om filmawards og tager hul på den forestående Robert-prisuddeling. Cinemateket disker også op med masser af aktiviteter - du kan bl.a. prøve kræfter med din egen Oscar-takketale, lave en animationsfilm eller få dit ansigt printet på en filmplakat.
Få overblik over aftenens aktiviteter her:

Prisvindende film

'Helium'

Vi starter aftenen ud i Asta Bar med at vise et udpluk af børnevenlige kortfilm - to animerede og to live action - som hver især er løbet afsted med en Oscar-statuette. Oplev den danske 'Helium' (2014), hvor den døende dreng Alfred drømmer sig ind i en magisk fantasiverden, den animerede 'Mr. Hublot' (2013) om en mand og hans voksende robothund, ungarske 'Sing' (2016), hvor Zsófi kæmper med at finde sin egen stemme til en sangkonkurrence, samt den animerede 'Bear Story' (2014), som er inspireret af Chiles historie om diktatur. Alle filmene varer sammenlagt 1,5 time.

Filmene starter kl. 18.00 i Asta Bar. Kræver kulturpas.

Robert-nominerede film

'Delfinen'. Foto: Det Danske Filminstitut

Der er kun få måneder til Robert-prisen bliver uddelt, og vi har fået æren af at vise de fem nominerede film i kategorien 'Årets kortfilm: Fiktion/animation' på kulturnatten. Kom og se den sårbare 'Delfinen', hvor mor og søn tager på en foruroligende udflugt til stranden sammen, den psykologiske novellefilm 'Fugle', hvor Katja skal konfrontere sin mor med fortidens skeletter i skabet, eller 'Maja' om en seksårig, tilbageholden serbisk pige, der prøver at passe ind i en dansk børnehave. Vi viser også 'November' om en skriveblokeret norsk manuskriptforfatter og den stærke 'Næste stop', hvor den nybagte student Siv konfronteres med skammen over sin mors alkoholmisbrug. Formand for Filmakademiet Jacob Neiiendam præsenterer filmene, som bliver vist i Asta Bio. Præsenteres i samarbejde med Danmarks Film Akademi.

Filmene starter kl. 21.15 i Asta Bio. Kræver kulturpas.

Den Store Prisuddelingsquiz

Når aftenens tema nu er rød løber, slutter vi selvfølgelig af med en stor award-quiz, hvor du kan sætte din viden om statuettevindende film og filmskabere fra ind- og udland på prøve. Quizzen styres af Oscar-ekspert Lars Frahm. Efter quizzen er der mulighed for at hænge ud med en kold Carlsberg i Cinemateket indtil kl. 23.00.

Quizzen starter kl. 21.15 i Asta Bar. Kræver kulturpas.

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.