cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Oplev de nye danske filmtalenter på WEEKEND

08
9
.
Nov
11
2021
2021
I WEEKENDs internationale konkurrence for bedste debutfilm, The Crystal Ball, er intet mindre end 5 ud af i alt 14 nominerede film lavet af danske instruktører. 

På onsdag går det løs.

CPH PIX slår biografdørene op til WEEKEND i København og Aarhus, hvor du blandt andet kan opleve et stærkt udvalg af de allerbedste, nye danske talentfilm.

Filmene er vidt forskellige, men med det tilfælles, at de er skabt af debuterende instruktører og konkurrerer om at vinde 'The Crystal Ball'-konkurrencen. Du kan læse mere om de alle de nominerede film her.

Grænsen mellem begær og besættelse udviskes gradvist i 'Den blå orkidé'.

Erotisk virkelighedsflugt og kafkaske absurditeter

Blandt de nominerede er Carl Marotts film ‘Den blå orkidé’ - om en ung mands erotiske, gådefulde og visuelt overdådige virkelighedsflugt. Du kan også opleve ‘Den Næstsidste' af Jonas Kærup Hjort - en surrealistisk komedie med en hovedperson, der bliver fanget i et kafkask spind af absurditeter.

Præmissen er også absurd i Illum Jacobis morsomme ‘The Trouble with Nature’, da en oplysningsfilosof rejser til de franske alper for at søge inspiration, men undervejs indser, at han hader naturen. Tea Lindeburg giver et helt andet take på en periodefilm med ‘Du som er i himlen’ - et portræt af en ung dansk pige, som er fanget i en brutal tid. ‘Du som er i himlen’ er en usædvanlig fortælling om håb, der allerede er blevet hyldet på filmfestivaler over hele verden.

I ‘Little Galaxies’ er to unge kvinder i Barcelona ukendte for hinanden - men alligevel forbundne.

Max Kestner klar med ny film

I ‘The Human Touch’-sektionen kan du finde film af mere etablerede navne. Her finder du blandt andre den danske instruktør Max Kestners nye film ‘Little Galaxies’, der både hylder ungdommens eksistentielle dybder og Barcelonas sprudlende byliv.

Vi ses fra 10.-14. november til et brag af en filmfestival i København og Aarhus.

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.