cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Belgisk Dag

11
19
.
09
09
.
2018
2018
Tag med til det gamle nederland, når vi inviterer til Belgisk Dag i Cinemateket den 29. september i samarbejde med Den Belgiske Ambassade.

Keep Going

Keep Going

Joachim Lafosse har dissekeret dysfunktionelle familier i næsten klaustrofobisk gribende dramaer som 'Private Lessons' og 'Efter kærligheden'. I hans seneste er der i det mindste højt til loftet, da Sybille nærmest i desperation tager sin teenagesøn Samuel med på hesteryg gennem Kirgisistan, hvor familien har rødder. Samuel er smidt ud af skolen efter at have tævet en lærer. Hans liv har i forældrenes fravær taget en selvdestruktiv kollisionskurs, men mens beskyldninger og skyldfølelse forpester luften mellem mor og søn, åbner de kirgisiske landskabers farer og udfordringer også for nye indsigter. Og selv om intet aldrig er 1:1 hos Lafosse bliver tvangsturen til Helvede efterhånden en dannelsesrejse. Et bevægende kammerspil under åben himmel, der måske giver mor og søn noget at bygge på.

Our Struggles

Our Struggles

Olivier (Romain Duris) er ansvarlig for en hel afdeling på en fabrik, og han kører hårdt på. Der er meget på spil, for alt og alle bliver timet, målt og vejet, og Olivier har mange sjæle på samvittigheden. Da en ældre medarbejder står til at blive fyret, tager manden sit eget liv, og Olivier bliver rystet i sin grundvold. På hjemmefronten er der også knald på, men det har hans kone Laura helt styr på. Hun er hjemmegående og har tid til detaljerne med de to små børn. Men en dag, efter adskillige forsøg på at nå ind til Olivier, stikker hun af. Olivier må pludselig klare det hele selv med synligt svingende resultater på både jobbet og i hjemmet til følge, og der er ingen smutveje i Guillaume Senez' stærke, belgisk-franske socialrealisme - men der er håb.

Belgisk Dag præsenteres i samarbejde med Den Belgiske Ambassade.

Keep Going kl. 16:15 i Cinemateket

Køb billet

Our Struggles kl. 18:45 i Cinemateket

Køb billet

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.