cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Fransk Dag

11
17
.
09
09
.
2018
2018
Vi hylder filmens hjemland, når vi den 1. oktober holder Fransk Dag med visning af nye franske film. Vi liner naturligvis op med franske fristelser, når vi viser 'Heaven Will Wait', 'I Feel Good' og 'Place Publique' i samarbejde med Institut Francais og Den Franske Ambassade.

Heaven Will Wait

Heaven Will Wait

Hvordan kan en helt normal fransk pige blive så hjernevasket, at hun er parat til at begå jihad og slå folk ihjel? Sonia på 17 år anholdes for at planlægge en terrorhandling, men da missionen mislykkes, kommer hun i husarrest hos sine forfærdede forældre. Fuld af skyldfølelse gør de alt, hvad der står i deres magt for at hjælpe deres datter. Sideløbende møder vi den stille cellopige Mélanie, som forføres af en hellig kriger online og gradvis radikaliseres - indtil hun en dag rejser til Syrien. Filmen tager et gravalvorligt, men yderst aktuelt emne op til debat og undersøger, hvordan letpåvirkelige og kulturelt splittede teenagere falder i kløerne på ekstreme grupper.

I Feel Good

I Feel Good

Den franske skuespiller Jean Dujardin, der velfortjent vandt en Oscar for 'The Artist', har en old-school udstråling og charme, som ikke altid passer dagens film. Men den skønt skøre instruktørduo Delépine og Kervern giver ham her den bedste rolle siden Oscaren. Den tragikomiske Jacques er stjernen i sin egen verden, en mand fuld af fantastiske ideer, som bare er virkelig dårlige. Han er hele tiden på farten, væk fra den seneste katastrofe, og derfor ender han hos sin søster, der driver et herberg for hjemløse. Her finder han på sin bedste idé til dato. Han vil gøre alle de fattige lykkelige ved at tilbyde dem billige plastikoperationer. På trods af sine absurde indslag er filmen fuld af kærlighed til sine skæve eksistenser, og selv Jacques har et hjerte - et sted.

Place Publique

Place Publique

Den franske superduo Agnes Jaoui og Jean-Pierre Bacri er tilbage. Hun instruerer, og han er med til at skrive, mens deres samspil slår gnister foran kameraet - som i forgængerne 'De andres smag' og 'Se på mig'. Med vanlig præcision spidder de deres samtid, hykleriet og middelmådigheden - samt i 'Place Publique' i særdeleshed den selvoptagede medieverden. Bacri spiller Castro, en aldrende tv-stjerne, mens Jaoui er hans ekskone Hélène. De mødes til en kæmpe housewarming i idylliske omgivelser uden for Paris, hvor overraskelserne står i kø for at komme til. Den påtagede overflade er tyk og overrislet med champagne, men i løbet af aftenen krakelerer selv de mest tykhudede. Det udarter sig til en fest, som hverken de eller vi vil glemme.

Fransk Dag præsenteres i samarbejde med Institut Francais og Den Franske Ambassade.

Heaven Will Wait 

kl. 09:30 i Cinemateket
Køb billet

Place Publique 

kl. 19.00 i Grand Teatret
Køb billet


I Feel Good 

kl. 21.30 i Grand Teatret
Køb billet

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.