cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Tysk Dag

11
17
.
09
09
.
2018
2018
Oplev den famøse tyske kvalitet i biografmørket, når vi inviterer til Tysk Dag i Cinemateket den 27. september i samarbejde med German Films, Goethe Instituttet og Den Tyske Ambassade.

Tiger Milk

Tiger Milk

"Tigermilch" er navnet på den afskyelige drik, som de to slyngveninder Nini og Jameelah har opfundet, en heftig mix af mælk, brandy og passionsfrugtjuice. Høj af alkohol og Berlins sommervarme beslutter pigerne sig for at miste deres mødom, men ungdommens lykkerus er en flygtig størrelse. 14-årige Nini og Jameelah er bedste veninder. Den ene kommer fra Tyskland, den anden Iran, men sammen er de ikke til at skyde igennem. Sommeren er lige begyndt, Berlin er deres legeplads, og i år holder de ikke tilbage! De skal opleve ægte kærlighed og miste deres mødom til de to drenge, de bedst kan lide. Hæmningsløse og grænsesøgende flirter de og bruger deres stadig uskyldige charme til at have det sjovt. Men at vokse op er ikke kun skæg og ballade. Det er også smerte og skræmmende alvor. Det finder de to slyngveninder hurtigt ud af, da de skuffes og forvirres i kærlighed, bliver vidner til et æresdrab, og Jameelah og hendes mor får et ubehageligt brev fra immigrationskontoret.

To minutters stilhed

To minutters stilhed

Et neglebidende drama om en østtysk gymnasieklasse, som i 1956 beslutter at holde et minuts stilhed i solidaritet med et opgør i Ungarn. Det siger selv, at DDR ikke tolerer den slags systemkritik, så der går ikke længe, før gymnasieklassen er fanget i et større politisk- og menneskeligt dilemma. Året er 1956. I Østtyskland lever folk afsondret fra omverden bag jerntæppet, men forandringens vinde blæser allerede i Europa. Da et oprør i Ungarn bliver slået ned, beslutter en gymnasieklasse i den østtyske by Stalinstadt at holde et minuts stilhed i solidaritet med de faldne. Men da skoleledelsen får nys om elevernes opsætsighed, får det alvorlige konsekvenser. DDR tolererer ikke systemkritik, og pludselig er de unge idealister fanget i en kattepine - skal de udpege en syndebuk, der kan tage skraldet eller stå sammen og risikere kollektiv straf? Instruktør Lars Kraume har før taget livtag med Tysklands betændte fortid i 'Fritz Bauer: Fjende af staten' om retsagen mod Adolf Eichmann. I hans nye neglebidende drama inspireret af virkelige begivenheder åbner han op for Pandoras æske i østtysk henseende.

Styx

Styx

Lægen Rike er en erfaren sejler, der i færd med at krydse Stillehavet i sin 20-fods sejlbåd pludselig møder en fiskekutter fyldt med hundreder af desperate flygtninge. Styx er floden, der i græsk mytologi løber mellem Jorden og underverdenen, og det er i en vis forstand den, lægen Rike krydser, da hun begiver sig over Stillehavet, alene i sin 20-fods sejlbåd. Hun er forberedt på alt, også den tropiske storm, hun sejler ind i, og som sætter bådens beskaffenhed på prøve - men ikke på det, der sker næst. For i stilheden efter stormen vågner Rike op ved siden af en fiskekutter fyldt med hundreder af desperate flygtninge. Og med ét rammes hun af en virkelighed langt fra hendes egne privilegerede. Stillet over for en umulig situation, bliver 'Styx' på én gang særdeles konkret og et billede på Vestens ambivalens over for flygtningekrisen. Det er en film, man tager med sig, og så er den tilmed neglebidende spændende og imponerende flot optaget on location til søs.

Tysk Dag præsenteres i samarbejde med German Films, Goethe Instituttet og Den Tyske Ambassade.

'Tiger Milk'

Cinemateket kl. 10:15
Køb billet

'To minutters stilhed'

Cinemateket kl. 18:30
Køb billet


'Styx'

Cinemateket kl. 21:30
Køb billet

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.