cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Programlaunch: 'BlacKkKlansman'

22
3
.
08
09
2018
2018
Kom til programlaunch i Dagmar Teatret, når vi offentliggør samtlige titler på CPH PIX 2018 og viser Spike Lees 70'er komedie 'BlacKkKlansman' om Colorados første afroamerikanske politimand, der infiltrerer den lokale Ku Klux Klan.

Ventetiden er ovre: onsdag den 5. september løfter CPH PIX sløret for festivalens mere end 150 filmtitler! Det sker i Dagmar Teatret med Danmarkspremieren på Spike Lees slagkraftige Cannes-vinder 'BlacKkKlansman'. På rollelisten ses John David Washington, Topher Grace, Harry Bellafonte og Adam Driver.

Inden filmen kan du være blandt de første til at få fingre i årets trykte programavis og en kold 1883-øl fra Carlsberg.

Om filmen

I 'BlacKkKlansman' er scenen er sat i 70'ernes Colorado Springs, hvor Ron Stallworth, Colorados første afroamerikanske politimand, kommer i kontakt med Ku Klux Klan. Et tilfældigt nedslag på en avisannonce bringer Ron (John David Washington) i kontakt med den racistiske organisation, som tager hans udgydelser om hvid overlegenhed over for sorte, asiater, jøder, homoer med videre for gode varer. Undervejs får han etableret et nært forhold til klanens grand wizard, David Duke (Topher Grace), gennem en intensiv telefonkorrespondance. Det er sværere med de personlige møder, men Ron får sin hvide kollega Flip Zimmerman (Adam Driver) til at stille op i sit eget sted. Snart kommer de to kollegaer på the undercover mission of a lifetime!

Spike Lee sætter tænderne i den sande historie om Ron Stallworth, som trods sin hudfarve blev medlem af Ku Klux Klan (og som den dag i dag bærer et medlemskort til KKK). Hvis ikke det var sandt, ville det have været en joke, og netop denne spænding mellem det komiske og det dramatiske er filmens spillerum. 'BlacKkKlansman' bruger historien om en amerikansk folkehelt til at kommentere på stadig aktuelle emner - og giver os en af Spike Lees mest hårdtslående film til dato.

Så kom og fejr, at der snart er filmfest i byen og bliv taget med tilbage til 70'ernes USA med en film, der er baseret på en fantastisk, vanvittig - og sand! - historie.

Programlaunch & dansk premiere på 'BlacKkKlansman'

Onsdag den 5. september kl. 21:30
Dagmar Teatret
Billetter (95 kr) købes HER.

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.