cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Retrospektiv: Lucrecia Martel

02
16
.
11
11
2018
2018
I november og december sætter vi i samarbejde med Cinemateket spot på den argentinske stjerneinstruktør Lucrecia Martel med en retrospektiv serie dedikeret til hendes værker. Oplev hendes innovative spillefilm mellem 25. november og 29. december.

I 2017 vendte Lucrecia Martel tilbage efter næsten et årtis stilhed med spillefilmen 'Zama', som kunne opleves på årets CPH PIX. I 'Zama' tages vi med tilbage til 1700-tallet, hvor den udstationerede Don Diego de Zama, der melder sig til en absurd ekspedition.Herfra eskalerer meningsløsheden, og i takt med, at den opstyltede adelsmand går i opløsning, gør billeder, lyd og fortælling det samme. Filmen skildrer en dystopisk, fordærvet og absurd kolonitid, og den er ligeså fængslende og (feber)drømmende som hendes tidligere værker.

The Headless Woman
La Ciénaga

Martels unikke filmstil har gjort hende til én af Latinamerikas mest kritikerroste instruktører nogensinde. Hun er mester i antydningens kunst, og formår altid at inddrage og engagere beskueren på en imminent måde. Hun udlader informationer og skabe huller i fortællingen, og tilskueren må ofte søge mening i al det, der foregår udenfor kameraets blik. 'The Headless Woman' fra 2008 er et tydeligt eksempel herpå, og skildrer en kvindes nærende tvivl om, hvorvidt hun kørte en dreng over eller ej.

I debutfilmen og den første film i den såkaldte Salta-trilogi, 'La Ciénaga', portrætterer Martel en bedøvet og selvfed middelklasse, hvor forældre bunder gin & tonics og får læderhud ved beskidte, sump-lignende pools, mens børnene selv forsøger at navigere rundt i ungdommens seksuelle og sociale tumult. Martels værker bevæger sig på unik vis mellem seksualitet, økologisk fordærv, politik og angst, og ofte udfordres narrativet af en mere atmosfærisk udforskning af filmens sprog. 'The Holy Girl' er et eksempel herpå, hvor Martel på meget subtil og nøje vis skildrer en konfliktfyldt familierelation.

The Holy Girl
Zama

Mellem 25. november og 29. december kan du opleve hele Salta-trilogien ('La Ciénaga', 'The Holy Girl' og 'Headless Woman') og den nye 'Zama'. Derudover viser vi Manuel Abramovichs poetiske portrætdokumentar ’Light Years', der tager os med bag optagelserne på 'Zama' og ind i Martels kunstneriske processer.

Retrospektivet præsenteres i samarbejde med CPH PIX og Cinemateket.

'The Headless Woman'

Søndag 25. november kl. 16.45
Find billet her.

'La Ciénaga'‍

Torsdag 29. november kl. 16:45
Find billet her.

Onsdag 12. december kl. 16:45
Find billet her.

'Zama'

Mandag 3. december kl. 16.30
Find billet her.

Mandag 10. december kl. 21.45.
Find billet her.

'Light Years'

Mandag 3. december kl. 19.30
Find billet her.

'The Holy Girl'

Tirsdag 4. december kl. 16.30
Find billet her.

Lørdag 29. december kl. 21.00
Find billet her.

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.