cph pix
27.09—10.10 2018
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Retrospektiv: Lucrecia Martel

02
2
/
11
11
2018
2018
I november og december sætter vi spot på den argentinske stjerneinstruktør Lucrecia Martel med en retrospektiv serie dedikeret til hendes værker. Oplev hendes innovative spillefilm i Cinemateket mellem 25. november og 29. december.

Sammen med Cinemateket har vi dedikeret november og december til den argentinske mesterinstruktør Lucrecia Martel i et komplet retrospektiv af hendes spillefilm.

I 2017 vendte Martel tilbage efter næsten et årtis stilhed med spillefilmen 'Zama', som kunne opleves på årets CPH PIX. Filmen skildrer en dystopisk, fordærvet og absurd kolonitid i Latinamerika, og den er ligeså fængslende og (feber)drømmende som hendes tidligere værker.

Martels unikke filmstil har gjort hende til én af Latinamerikas mest kritikerroste instruktører nogensinde. Hun er mester i antydningens kunst, og formår altid at inddrage og engagere beskueren på en imminent måde. Hun udlader informationer og skabe huller i fortællingen, og tilskueren må ofte søge mening i al det, der foregår udenfor kameraets blik. 'The Headless Woman' fra 2008 er et tydeligt eksempel på herpå og skildrer en kvindes nærende tvivl om, hvorvidt hun kørte en dreng over eller ej.

Mellem 25. november og 29. december kan du i Cinemateket opleve begge film samt familiedramaet ’La Ciénaga’, den Cannes-nominerede ’The Holy Girl’ og Manuel Abramovichs poetiske portrætdokumentar ’Light Years', der tager os med bag optagelserne på 'Zama'.

Retrospektivet præsenteres i et samarbejde mellem CPH PIX, Cinemateket og Studieskolen.

Event: Studieskolen: 'The Headless Woman'

Søndag 25. november kl. 16.45
Find billet her.

'La Ciénaga'‍

Torsdag 29. november kl. 16:45
Find billet her.

Onsdag 12. december kl. 16:45
Find billet her.

'Zama'

Mandag 3. december kl. 16.30
Find billet her.

Mandag 10. december kl. 21.45.
Find billet her.

'Light Years'

Mandag 3. december kl. 19.30
Find billet her.

'The Holy Girl'

Tirsdag 4. december kl. 16.30
Find billet her.

Lørdag 29. december kl. 21.00
Find billet her.

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.