cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Victoria Carmen Sonne anbefaler

25
25
.
09
09
2018
2018
Vi har bedt en række danske kulturpersoner om at give deres anbefalinger til, hvilke film du ikke må gå glip af på festivalen. Victoria Carmen Sonne er aktuel med hele to prisnominerede film - ‘Holiday’ og ‘Neon Heart - og vi har spurgt hende, hvilke film, hun glæder sig mest til at se på PIX.

Skate Kitchen

Instr. Crystal Moselle

“Filmen er lidt et krydsfelt mellem dokumentar og fiktion, hvor skaberne har været ude og finde en gruppe af unge piger, som står på skateboard sammen. Der er blevet lavet så mange film igennem tiden med mænd med stærke sammenhold. Men den her gang er det så en gruppe af unge teenagepiger, der får lov til at tale om og vise, hvordan de er et team, der er dygtige til noget. Hvordan de supporter hinanden.“

Læs mere om Skate Kitchen.

Christian IV - den sidste rejse

Instr. Kasper Kalle

“Jeg synes, at det er meget interessant at tage en så stor historie som Christian IV, og så undersøge, hvordan man kan fortælle den på en meget intim, pyskologisk måde. Det er en kærlighedshistorie, som bliver båret meget af skuespillerne, billederne og de meget menneskelige relationer, der udspiller sig i den her karat. Den er jeg meget spændt på at se.”

Læs mere om 'Christian IV - den sidste rejse'

Piercing

Instr. Nicolas Pesce

“Jeg glæder mig rigtig meget til at se Piercing. Det er en horror-thriller film, men såvidt jeg kan forstå, har de taget et humoristisk take på at fortælle denne her meget mørke historie om sexisme og vold. Filmen handler om den her mand, der pakker en kuffert og tager afsted for at slå en masse mennesker ihjel. Undervejs møder han dog en call girl, og tingene er pludselig ikke helt, som han havde regnet med.”

Læs mere om 'Piercing'


Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.