cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

WEEKEND begynder i dag!

10
10
.
Nov
11
2021
2021
Ventetiden er forbi. Endelig er det blevet WEEKEND i de danske biografer!

I løbet af de næste 5 dage kan du opleve 40 fantastiske film fra tre sektioner – The Crystal Ball, The Human Touch og The Wild Side – der alle repræsenterer det allerbedste inden for filmens verden lige nu.

På festivalens første dag kan du både se prisvindere fra de internationale filmfestivaler og bevægende debutfilm, der viser, hvor filmkunsten er på vej hen.

Her klæder vi dig på til WEEKEND og guider til onsdagens højdepunkter!

Radu Judes gakkede Guldbjørn-vinder ‘Bad Luck Banging or Loony Porn’ er mindst lige så vild som dens titel. 

Gakket Guldbjørn-vinder, patriarkatkamp og dansk debut  

Gå ikke glip af årets vilde Guldbjørn-vinder ‘Bad Luck Banging or Loony Porn, der på kontroversiel og intelligent vis kulegraver Rumæniens historie og de moralske omvæltninger, coronakrisen har medført. Den gakkede samfundssatire kan opleves for første gang i Grand Teatret i aften kl. 21.30.

Du kan også se den gribende fortælling Lingui, The Sacred Bonds, der portrætterer en mor og en datters ubærlige kamp mod patriarkatet. Filmen er mesterligt fortalt af et af afrikansk films største navne, Mahamat-Saleh Haroun, og var nomineret til Guldpalmen i Cannes. Se med kl. 17.00 i Empire Bio.

Eller tag med på en rejse i den rørende Memory Box, der vækker det krigshærgede Beirut til live gennem notesbøger, fotografier og lydbånd. Vi ses i biografmørket kl. 21.45 i Empire Bio.

Hvis du er hurtig, kan du også nå at få billet til den enestående danske debut Du som er i himlen. Filmen, der allerede har høstet roses på festivaler verden over, fortæller historien om 14-årige Lise, der i et afgørende døgn vender sig mod troen. Oplev den imponerende debutfilm i aften kl. 19.00 i Grand Teatret, hvor du også kan møde instruktør Tea Lindeburg til en Q&A.

Den danske debutfilm 'Du som er i himlen' er allerede blevet hyldet på filmfestivaler verden over.

Øst for Paradis

Du kan også tage på WEEKEND i Aarhus, hvor vi i dag blænder op for to fantastiske film i Øst for Paradis.

Bliv forført af den maleriske Wood and Water, der tegner et blidt billede af ensomhed, alderdom og de komplicerede relationer, som skaber en familie. Efter filmvisningen kan du møde instruktør Jonas Bak. 

Du kan også se den danske debutfilm The Trouble with Nature’ – en ualmindeligt komisk roadmovie fra det 18. århundrede om en oplysningsmand, der rejser til de franske alper for at finde inspiration, men indser, at han hader naturen.

Få det fulde overblik over alle dagens oplevelser lige her!

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.