cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

WEEKEND viser verden set fra børnehøjde

01
1
.
Nov
11
2021
2021
Hvordan opleves temaer som mobning og skilsmisse set med et barns følsomme øjne? Når WEEKEND løber af stablen fra den 10.-14. november, kan du få et ganske særligt indblik i børnenes verden…

Gennem medrivende film, der både har børn i hovedrollen og som – bogstavelig talt – udspiller sig i børnehøjde, får du nemlig mulighed for at agere fluen på væggen og se verden gennem børnenes øjne. 

Her kan du opleve enestående præstationer fra de helt unge skuespillere i velfortalte og virkelighedstro fortællinger, som er svære at ryste af sig.

Maya Vanderbeque er uforglemmelig som Nora, der møder livets skyggesider i 'Playground'.

Mobning, skilsmisse og urovækkende gys

Du kan blandt andet blive revet med af det hjerteskærende, belgiske skolegårdsdrama ’Playground’ om 7-årige Noras brave kamp for at redde sin lidt ældre bror fra den mobning, han selv har været med til at starte. En barsk og virkelighedsnær skildring af mentaliteten ved mobning.


Eller du kan se det stærke franske  skilsmissedrama ’Petite Solange’. Her følger vi den 13-årige pige Solange, der er på tærsklen til et nyt liv, et nyt verdenssyn, fanget i sine forældres skilsmisse. Den store livsomvæltning opleves på gribende vis gennem Solanges følsomme øjne. 


Er du til gys og gåsehud, er ’De Uskyldige’ et farligt godt bud. Filmen følger fire børn, som over en sommer opdager, at de har en helt særlig – og uhyggelig – forbindelse. Med ét ben i arthouse og det andet i gysergenren skabes en gennemgående stemning af uro og mystik, der efter sigende fik publikum i Cannes til at sidde med mundbindet for øjnene.

'De Uskyldige' har en kompromisløs vilje til at udforske ubehagelige spørgsmål om barndommen.

Kom med til WEEKENDs åbningsgalla

Vi har netop sat 50 ekstra billetter til salg, så du kan nå at komme med til vores åbningsgalla i Grand Teatret i København den 9. november. 

Her viser vi premieren på den anmelderroste gyser ’De Uskyldige’ af Eskil Vogt. Efter filmvisningen kan du møde Eskil Vogt til en snak om sin rolle som instruktør og manuskriptforfatter.

Læs mere og køb billet til åbningsgallaen her.
Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.