cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

WEEKEND viste vejen for CPH PIX

19
19
.
11
11
2019
2019
Frelle Petersens sønderjyske hjemstavnsfilm ’Onkel’ modtog Politikens Talentpris 2019 på årets WEEKEND-udgave af CPH PIX, der blev en stor succes og trak fulde huse i biografen.

WEEKEND blev en succes. Den københavnske filmfestival CPH PIX præsenterede fra den 14. til den 17. november et nyt festivalprogram, WEEKEND, der i koncentreret form satte fokus på nye talenter i dansk og international film.  

Hvor CPH PIX de forgangne år har haft mellem 130 og 190 spillefilm på festivalprogrammet, var der på årets WEEKEND-udgave blot 30, og den stramme kuratering vakte genklang hos publikum og filmbranche. Med ekstravisninger tirsdag og onsdag er billetsalget endnu ikke opgjort, men det ligger fast, at det gennemsnitlige besøgstal pr. film er steget fra 81 i 2018 til mere end 130 i år. En stigning programchef Niels Lind Larsen kalder en klar succes: 

“WEEKEND har hele tiden været et forsøg på at skære ind til de kerneværdier i CPH PIX, vi gerne vil bære videre i udviklingen af en ny spillefilmfestival i tråd med tiden. At publikum og den danske filmbranche har taget så godt imod den, bekræfter os i, at vi er på rette vej, og vi har fået masser af god kritik og erfaringer at bygge videre på frem mod 2020”, siger Niels Lind Larsen.

Især de danske film har været meget synlige på WEEKEND, hvor fem nye danske spillefilm var nomineret til Politikens Talentpris 2019. Vinderen blev Frelle Petersen med din anden spillefilm, ‘Onkel’, der netop fik dansk biografpremiere til begejstrede anmeldelser som en del af CPH PIX.

“Frelle Petersen viser nænsomt sine karakterers indre kampe uden store armbevægelser og har præsteret en film om den danske udkant med en troværdighed og originalitet, sjældent set i dansk film”, hedder det blandt andet i Politikens motivation. Med prisen, der uddeles af Politikens Film & TV-redaktion følger også 50.000 kroner, der skal hjælpe instruktørens næste projekt på vej.

WEEKEND er første skridt på vej mod et nyt festivalkoncept, der vil folde sig ud i efteråret 2020.

Se mere

Få festival i din inbox!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du aldrig går glip af de seneste nyheder fra PIX.