buster filmfestival
cph pix
27.09—10.10 2018
2

Om os

CPH PIX er Danmarks største spillefilmfestival, som hvert år inviterer voksne, børn og unge indenfor i biografmørket til to uger med mere end 150 af de nyeste film fra hele verden.

Siden sin første udgave i 2009 har PIX været garant for 14 dages filmfest i hovedstaden med en ambition om at give publikum mulighed for at  se nogle af de bedste, modigste og mest øjenåbnende film, der ellers ikke finder vej til de danske biografer.  

Som et afgørende alternativ til det kommercielle biografmarked, er det festivalens vision at sikre filmoplevelser, der pirrer nysgerrigheden og fører fra indblik til indsigt – både i filmkunsten og i den verden, den behandler. Det sker ikke kun gennem nøje udvalgte filmvisninger, men også faglige oplæg, debatter, artist talks, workshops, koncerter, publikumsinddragende events og meget, meget mere.

I 2018 fejrer PIX 10 års fødselsdag.

CPH PIX og BUSTER

Takket være et usædvanligt dedikeret hold er det lykkedes festivalen at sammensætte et større og skarpere filmprogram år for år. I 2016 blev BUSTER Filmfestival for Børn og Unge en fast del af festivalen  som et selvstændigt skole- og familieprogram under CPH PIX. Med læring og oplevelser til børn og unge præsenterer det samlede skole- og familieprogram et skarpt kurateret filmudvalg i dagtimerne, mens der om eftermiddagen og aftenen er fokus på alternative mainstreamfilm, skæve arthouse-titler og solide genrefilm målrettet et voksent publikum.

CPH PIX 2018 løber af stablen fra 27. september til 10. oktober.

“CPH PIX er med sine 192 forskellige film et overflødighedshorn af filmkunst. Festivalen er helt fremme i skoene, hvad angår internationale film lige nu.”

- Politikens filmkritikere

“Festivalen er stedet, hvor du kan opleve filmene, der vakte debat i Cannes og på andre internationale festivaler. Det er også stedet, hvor du kan snuse til dansk films fremtid, få opdateret din filmhistoriske viden og måske få rykket grænserne for, hvad film overhovedet kan være.”

- Lau Lehrmann, Soundvenue

“CPH PIX udmærker sig ved at rumme film fra hele filmkunstens spektrum.”

- Kristian Lindberg, Berlingske