buster
23.09—06.10 2019
Englishcph pix
Hemmeligheder holder liv i forholdet, siger man. Men i Ivan Elmers gådefulde debutfilm bliver hemmelighederne så dybe og farlige, at de i stedet er ved at tage livet af det.
16
.
Nov
15:00
Billetter
Udsolgt
År

2019

Titel

Blurred Vision

original titel

Længde

81 min

Sprog

Dansk

Undertekster

Engelsk

Land(E)

Danmark

Medvirkende

Niklas Herskind, Ida Cæcilie Rasmussen, Dorte Højsted, Bjarne Henriksen, Nicolai Jørgensen, Christoffer Svane

Producere

Gabriela Uweis

manuskript

Ivan Elmer, Morten Hammershøy Kølln

Distribution

Fotograf

Martin LaCour

André (Niklas Herskind) og hans nye kæreste Elisa (Ida Cæcilie Rasmussen) venter barn. Nyforelskede og fulde af håb flytter de ud på landet, hvor Elisa er vokset op og hendes mor stadigvæk bor. André realiserer snart sin ambitiøse drøm om et mikrobryggeri, og fremtiden ser lys ud for den vordende familie. Men i stedet for at bringe dem tættere på hinanden, rammer graviditeten dem som en lavine. Elisa begynder at vise sider af sig selv, som André på ingen måder kan genkende, og forstyrrende detaljer fra hendes fortid dukker op til overfladen. André er overbevist om, at Elisa har en graviditetspsykose, og han finder sig selv i et spindelvæv af løgne, spundet af Elisa og hendes overbeskyttende mor. 

‘Blurred Vision’ er en psykologisk kærlighedsthriller, der udspiller sig med to sideløbende plot. Som Andrés ikke helt vellykkede hjemmebryg slører hans dømmekraft, veksler Elmer mellem naturalistiske og tiltagende abstrakte billeder, der opløser virkelighedsopfattelsen og giver plads til kærlighedens mørke sider. Men den gradvise opløsning af virkeligheden understreger også de fysiske og psykologiske forandringer, en graviditet medfører. Som et billed på Andrés angst og manglende forståelse for Elisas transformerende krop og sind. Filmholdet valgte rent faktisk at udnytte, at Ida Cæcilie Rasmussens var gravid i pre-produktionen og lod hendes fysiske og mentale udvikling farve karakterernes træk og handlinger i den løbende udvikling af manuskriptet. Ligesom de skød udvalgte slutscener, mens hun var højgravid i 8. måned.

Begge dele understreger autenticiteten i en film, der imponerer både med sin psykologiske dybde, effektive spænding og sikre produktion. Det sidste trods et budget på blot 400.000 kr., realiseret uden filminstitutter eller større produktionsselskabers hjælp. 

Instruktør

Ivan Elmer

Ivan Elmer er født i 1983 i København, Danmark. Efter at have rejst rundt i Sydamerika, startede Elmer på den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft. Næste stop var Fatamorgana fotoskole og efterfølgende improvisationsskolen ImprovOlympic i Chicago. Herefter begyndte arbejdet med film at tage fart, i første omgang som assistent på brorens produktioner. Siden 2010 har Elmer udelukkende arbejdet som A-instruktør, hvor han har instrueret tre kortfilm ‘Du leder, jeg følger- (2011), ‘Johannes Vilhelm’ (2015) og ‘Den sidste’ (2016).

“Det er en skræmmende ting at give slip og stole blindt på sin partner. Men den hemmelighedsfulde mistillid, kan udvikle sig i en yderst ubehagelig og uforudsigelig retning, er min erfaring. Dét var udspringet for grundfortællingen, da vi begyndte at udvikle den tilbage i 2016. For mig var det vigtigt at dykke ned i de faldgruber, der er forbundet med hemmeligheder, løgne og frygt i et parforhold. Paradokset i at være et individuelt menneske, der skal indgå i et symbiotisk parforhold, bliver kun gjort mere komplekst, når der er en 3. passager med på rejsen, i form af en baby.”

No items found.