Den blå orkidé
Carl Marott
No items found.

Minikoncert & drinks

Vi fejrer premieren på ‘Den blå orkidé’ med kulørte drinks og minikoncert. Komponist Mads Forsby, der står bag filmens stemningsmættede soundtrack, giver koncert inden visningerne i København og i Aarhus indtager DJ Sports aka Milan dj-pulten inden den første visning. Vi disker op med drinks til alle fire visninger.
No items found.
År

2020

Titel

Den blå orkidé

original titel

Længde

79 min

Sprog

Dansk

Undertekster

Engelsk

Land(E)

Danmark

Medvirkende

Joachim Fjelstrup, Julie Grundtvig Wester, Shelly Levy, Mattias Naan & Al Agami

Producere

Per Damgaard Hansen

manuskript

Carl Marott & Hans Frederik Jacobsen

Distribution

Fotograf

Anders Nydam

En udbrændt fotograf mister langsomt sit greb om virkeligheden, da han får arbejde i et lyssky foretagende. Et erotisk, gådefuldt og visuelt overdådigt syretrip gennem en ung mands psyke.

Fotografen Casper (Joachim Fjelstrup) er kørt fast i tilværelsen. Træt af dødssyge reklameopgaver, selvfede branchefester og et parforhold, han for længst er stået af på. Så da en gammel kollega præsenterer ham for et mystisk jobtilbud, takker han ja uden at tøve. Nat efter nat fører skumle mænd ham til en gammel lejlighed, hvor han uden forklaring skal skyde videoer af en eksotisk, afklædt kvinde. Mere konkret bliver ‘Den blå orkidé’ ikke, men det er netop pointen. I stedet følger vi den rådvilde fotograf gennem en mørk og sensorisk feberdrøm, hvor grænsen mellem begær og besættelse gradvist udviskes. Instruktør Carl Marott fuldender sin forførende techno-thriller med smukke, neonfarvede billeder og et pumpende elektro-score, som ville gøre selv Nicolas Winding Refn lilla af misundelse.

Instruktør

Carl Marott

Carl Marott er uddannet instruktør fra Den Danske Filmskole i 2013. Hans afgangsfilm ‘Oasen’ var nomineret af det amerikanske filmakademi til en Student Academy Award i kategorien Bedste udenlandske film og blev efterfølgende vist på både Göteborg International Film Festival og Odense International Film Festival. Marott har siden instrueret flere musikvideoer og reklamer. ‘Den blå orkidé’ er hans første spillefilm, som havde verdenspremiere i oktober 2020 på Austin Film Festival, hvor den vandt Dark Matters Jury Award.

Læs interview med instruktøren
No items found.