buster
23.09—06.10 2019
Englishcph pix

Den Næstsidste

Der er noter af Andrej Tarkovskij over denne kulsorte fabel om en vandaflæser, der farer vild i et monstrøst og mareridtsagtigt boligkompleks.
13
.
Nov
19:00
Billetter
Udsolgt
14
.
Nov
18:30
Billetter
Udsolgt

Mød instruktøren og filmholdet til forpremieren d. 13/11 i Empire.

Instruktør

Jonas Kærup Hjort

År

2021

Titel

Den Næstsidste

original titel

Den Næstsidste

Længde

120 min

Sprog

dansk

Undertekster

Land(E)

Danmark, Norge

Medvirkende

Joen Højerslev, Joen Bille, Malene Melsen

Producere

Rikke Tambo Andersen

manuskript

Jonas Kærup Hjort

Distribution

Solaris Films

Produktionsselskab

Tambo Film

Fotograf

Jacob Sofussen

'Den Næstsidste' er som et syn fra en anden verden: Et mørkt og trøstesløst parallelunivers, hvor askegrå skikkelser driver rundt uden mål og retning. Alligevel er der noget genkendeligt over den surreelle komedie om en vandaflæser, der forvilder sig ind i en mystisk bygning og bliver fanget i et kafkask spind af absurditeter. Inden længe har staklen nemlig fået ring på fingeren og løber fortabt omkring i en endeløs jagt på viceværten. Tæt forfulgt af et ordløst tvillingepar og en dreng, der stiller eksistentielle spørgsmål på tegnsprog. Det er lige så bizart, som det lyder og gudskelov for det. For instruktør Jonas Kærup Hjort skildrer vanviddet med begsort humor og et stilistisk flair, der sender tankerne i retning af svenske Roy Andersson. Men tag ikke fejl: 'Den Næstsidste' er helt sin egen.

Instruktør

Jonas Kærup Hjort

Jonas Kærup Hjort er uddannet filminstruktør fra Den Danske Filmskole i 2017 med afgangsfilmen ‘Om en Måned’, der vandt tre priser ved Ekko Shortlist Award, samt adskillige udnævnelser på internationale kortfilmsfestivaler. I 2017 modtog han desuden FilmFyns talentpris. Kærup Hjort har både skrevet, instrueret og klippet debutfilmen ‘Den Næstsidste’, som havde verdenspremiere på Tallinn Black Nights Film Festival og har siden gået sin sejrsgang på festivaler over hele verden.

No items found.

Trailer - Den Næstsidste