Den Næstsidste
Jonas Kærup Hjort
No items found.

Mød holdet bag

Kom med til premieren og mød holdet bag Jonas Kærup Hjorts fabulerende debutfilm. Til alle fire visninger serverer vi kolde drinks inden filmstart, og til den første visning i Aarhus og i København inviterer vi holdet en tur op på scenen efter rulleteksterne.
No items found.
År

2020

Titel

Den Næstsidste

original titel

Længde

120 min

Sprog

Dansk

Undertekster

Engelsk

Land(E)

Danmark

Medvirkende

Joen Højerslev, Joen Bille, Anne Fletting & Malene Melsen

Producere

Rikke Tambo Andersen

manuskript

Jonas Kærup Hjort

Distribution

Fotograf

Jacob Sofussen

Der er noter af både Andrei Tarkovsky og Roy Andersson over denne kulsorte fabel om en vandaflæser, der farer vild i et monstrøst og mareridtsagtigt boligkompleks.

'Den Næstsidste' er som et syn fra en anden verden: Et mørkt og trøstesløst parallelunivers, hvor askegrå skikkelser driver rundt uden mål og retning. Alligevel er der noget genkendeligt over den surreelle komedie om en vandaflæser, der forvilder sig ind i en mystisk bygning og bliver fanget i et kafkask spind af absurditeter. Inden længe har staklen nemlig fået ring på fingeren og løber fortabt omkring i en endeløs jagt på viceværten. Tæt forfulgt af et ordløst tvillingepar og en dreng, der stiller eksistentielle spørgsmål på tegnsprog. Det er lige så bizart, som det lyder og gudskelov for det. For instruktør Jonas Kærup Hjort skildrer vanviddet med begsort humor og et stilistisk flair, der sender tankerne i retning af svenske Roy Andersson. Men tag ikke fejl: 'Den Næstsidste' er helt sin egen.

Instruktør

Jonas Kærup Hjort

Jonas Kærup Hjort (født 1983) er uddannet instruktør fra Den Danske Filmskole i 2017 med afgangsfilmen ‘Om en Måned’, der vandt tre priser ved Ekko Shortlist Award, blandt andet for bedste fiktion. I 2017 modtog han desuden FilmFyns talentpris. Kærup Hjort har både skrevet, instrueret og klippet debutfilmen ‘Den Næstsidste’, som har verdenspremiere på Tallinn Black Nights Film Festival i november 2020.

Læs interview med instruktøren
No items found.