buster
23.09—06.10 2019
Englishcph pix
Med Jim Jarmusch-lignende humor følger vi en charmerende mor-datter-duo, som under prækære forhold hustler sig gennem hverdagen.
13
.
Nov
21:30
Billetter
Udsolgt
16
.
Nov
21:00
Billetter
Udsolgt
Instruktør

Amalia Ulman

År

2021

Titel

El Planeta

original titel

El Planeta

Længde

79 min

Sprog

spansk

Undertekster

Land(E)

USA

Medvirkende

Saoirse BERTRAM, Ale ULMAN

Producere

Amalia Ulman, Kathleen Heffernan, Kweku Mandela

manuskript

Distribution

Visit Films

Produktionsselskab

Holga's Meow Pictures

Fotograf

Den metropole Leo er tilbage i sin hjemby, hvor hun nu bor med sin excentriske mor. Sammen springer de gennem alle tænkelige loopholes for at vedligeholde deres livsstil som discount-dronningerne af Gijón. Argentisk-fødte Amalia Ulman er video- og performancekunstner og spiller her en fiktiv udgave af sig selv over for sin biologiske mor, hvilket får den smittende kemi mellem de to hovedpersoner til at springe ud af lærredet. Ulman har på selvironisk vis indfanget både de specifikke detaljer ved deres forhold og den universelle følelse af at være tilbage i sin hjemby – uanset hvor den må være.

Instruktør

Amalia Ulman

Amalia Ulman (f. 1989) blev født i Argentina, men er opvokset i Spanien og er nu bosat i Los Angeles. Ulman er uddannet i Fine Arts ved Central Saint Martins i London. Hendes værker, som hovedsageligt bliver fortalt i førsteperson, slører grænsen mellem kunstner og subjekt, hvilket ofte skaber humoristiske skildringer af klasseimitation og forholdet mellem forbrugerisme og identitet. Udover video, skulptur og installationsarbejde har Ulmans tværfaglige praksis inddraget brugen af sociale medier, photo shoots, interviews, selvpromovering og mærke-endosseringer som redskaber til at fremstille fiktive fortællinger.

No items found.

Trailer - El Planeta