En helt almindelig familie
Malou Reymann
No items found.

Oplæsning ved Madame Nielsen

Malou Reymann introducerer visningen og efter rulleteksterne tager forfatter og kunstner Madame Lou Camille Nielsen over og læser uddrag højt fra sin seneste roman 'Lamento' - den afsluttende roman i forfatterens trilogi om identitet, køn og kærlighed.
No items found.
År

2020

Titel

En helt almindelig familie

original titel

Længde

93 min

Sprog

Dansk

Undertekster

Engelsk

Land(E)

Danmark

Medvirkende

Kaya Toft Loholt, Mikkel Boe Følsgaard, Rigmor Ranthe, Neel Rønholt

Producere

Matilda Appelin & René Ezra

manuskript

Malou Reymann

Distribution

Nordisk Film

Fotograf

Sverre Sørdal

Malou Reymann skildrer sin egen barndom i en varm og inderlig film om fodboldpigen Emma, der forsøger at genfinde kærligheden til sin transkønnede far.

Verden falder sammen for 11-årige Emma, da hendes forældre bryder tavsheden ved middagsbordet. De skal skilles, og ikke nok med det, hendes far er transkønnet og vil leve sit liv som kvinde. »Det kan man da ikke selv bestemme« indvender Emmas knapt så forstående storesøster, men der er ingen vej tilbage for den lille familie, som pludselig skal få fodboldtræning og konfirmationsfester til at gå op med fars nye identitet. Malou Reymann var selv barn, da hendes egen far sprang ud som kvinde og med sin instruktørdebut gengiver hun forløbet i en knuselskelig, 90’er-kitschet film. Fuld af smertefulde terapitimer, akavede ferier og hjertevarme stunder far og datter imellem. Og fortalt med imponerende sans for den tvivl og usikkerhed, der vokser i Emma, som stadig er ved at lære, hvem hun selv er.

Instruktør

Malou Reymann

Malou Reymann (født 1988) er uddannet i Litteraturvidenskab fra Københavns Universitet og i Directing Fiction fra the National Film & TV School i England fra 2015. Udover en baggrund som skuespiller, har Reymann instrueret en lang række anerkendte kortfilm, blandt andet ‘Seksten en halv time’, der var nomineret til en Robert i 2013 og ‘13’, der vandt prisen for bedste kortfilm på Odense Film Festival i 2010. Reymanns novellefilm ‘Afvej’ blev vist på en række festivaler, heriblandt CPH PIX i 2015. ‘En helt almindelig familie’ er hendes debut som spillefilminstruktør. Filmen fik verdenspremiere på International Film Festival Rotterdam tidligere på året, hvor den vandt VPRO Big Screen Award.

Læs interview med instruktøren
No items found.