buster
23.09—06.10 2019
Englishcph pix

I Lost My Body

"I’d hazard to say it’s one of the most original and creative animated features I’ve ever seen: macabre, of course — how could it be otherwise, given the premise? — but remarkably captivating and unexpectedly poetic in the process".
19
.
Nov
21:15
Billetter
Udsolgt
År

2019

Titel

I Lost My Body

original titel

J'ai perdu mon corps

Længde

81 min

Sprog

Fransk

Undertekster

Engelsk

Land(E)

Frankrig

Medvirkende

Hakim Faris, Victoire Du Bois, Patrick d'Assumçao

Producere

Marc Du Pontavice

manuskript

Jérémy Clapin, Guillaume Laurant

Distribution

Netflix

Fotograf

Således skrev Varietys chefanmelder Peter Debruge om det, der må være årets mest roste, prisbelønnede og originale animationsfilm for voksne, Jérémy Clapins 'I Lost My Body'. Filmen vandt Critic Week's Grand Prize i Cannes, og har siden vundet både hoved- og publikumspris på verdens største animationfilmfestival i Annecy.

Det er da også en ganske usædvanlig smuk, skæv og sjælfuld film, Clapin debuterer med, med en ro i sine scener og en dybde i karakterer, der minder om liveactionfilm.

Historien følger to spor. I det ene forelsker pizzabuddet Naoufel, som mistede begge sine forældre og alle sine fremtidsdrømme i en ulykke, sig i Gabrielle, skønt han kun har talt med hende over en dørtelefon. I det andet flygter en afskåret hånd fra et laboratorium, fast besluttet på at finde sin krop igen. Begge zigzagger de gennem Paris, på hver deres farefulde færd i forsøget på at blive hele mennesker, og selv om vi snart fornemmer, at deres rejser vil mødes, er resultatet både overraskende og vildt poetisk.

Det er ligger jo nærmest i definitionen, at tegnefilm er lineære, men Clapin, der på tre år på udviklingen af 'I Lost My Body' opererer med forskudte tidsperspektiver, klipper nærmest som i laveaction og lader en imaginær og en realistisk verden forene. Det gælder også i teknikken, hvor han har optaget scener med skuespillere, genskabt dem i 3D computerteknik og endelig håndtegnet i 2D ovenpå de digitale billeder.

Som billederne er også den elektroniske musik usædvanlig smuk, skabt af Dan Levy fra gruppen The Dø, føjer endnu flere emotionelle lag til Clapins univers, ikke mindst i håndens dialogløse scener. Det er film, der skal ses og sanses på det store lærred, og det er stor glæde, at vi nu kan føje den til WEEKENDS program.

Instruktør

No items found.