Kød & blod
Jeanette Nordahl
No items found.

Mød instruktøren i samtale med Oliver Stilling

Hvordan bliver Udkantsdanmark skildret i populærkulturen? Efter filmen inviterer vi til samtale mellem instruktør Jeanette Nordahl og Føljetons Oliver Stilling.
08
.
12
.
20
19:00
Billetter
Udsolgt
År

2020

Titel

Kød & blod

original titel

Længde

90 min

Sprog

Dansk

Undertekster

Engelsk

Land(E)

Danmark

Medvirkende

Sandra Guldberg Kampp, Sidse Babett Knudsen, Joachim Fjelstrup, Elliott Crosset Hove, Besir Zeciri, Carla Philip Røder

Producere

Eva Jakobsen, Katrin Pors & Mikkel Jersin

manuskript

Ingeborg Topsøe

Distribution

Scanbox

Fotograf

David Gallego

Sidse Babett Knudsen er helt fænomenal som almægtig godmother i Jeanette Nordahls hjemlige take på mafiagenren. Et aldeles atypisk familiedrama om at ofre alt for blodets bånd.

Ida taler sjældent om sig selv, men hendes knugende blik siger også det hele. Efter at have mistet sin mor i en bilulykke, placeres den 17-årige pige hos sine slægtninge, der bor langt ude i en søvnig provins. Her regerer mosteren Bodil (Sidse Babett Knudsen) som familiens ubestridte matriark, der kysser sine voksne sønner på munden og yder tvivlsomme lån til lokalsamfundet. I takt med, at Ida indlemmes i det tætte fællesskab, begynder hun at sænke paraderne, men før hun ved af det, er hun trukket dybt ind i en kold og brutal underverden. Instruktør Jeanette Nordahl giver mafiafilmen en nordisk overhaling i sit portræt af en familie, hvor omsorg og vold hænger uløseligt sammen. Resultatet er et stramt eksekveret krimidrama, som høstede store roser fra udlandet ved premieren på årets Berlinale.

Instruktør

Jeanette Nordahl

Jeanette Nordahl (født 1985) er uddannet instruktør fra den alternative filmskole Super16 i 2012 med afgangsfilmen ‘Waiting for Phil’, der blev nomineret til en Robert for bedste kortfilm året efter. Nordahl har siden instrueret kortfilmen ‘Nylon’ fra 2015, der blev udtaget til Göteborg International Film Festival, og været instruktørassistent på DR-serien ‘Borgen’. ‘Kød & Blod’ er Jeanette Nordahls debut som spillefilminstruktør.

Læs interview med instruktøren
No items found.