buster
23.09—06.10 2019
Englishcph pix
Director's Cut-versionen af Ari Asters visionære og isnende uhyggelige film om en flok amerikanske studerende på udflugt til en mystisk sommerlejr i det dybe, gamle Sverige. Opfølgeren til indiehorror-hittet 'Hereditary' foregår i kridhvidt dagslys, men spiller kun på de sorte tangenter. Nu med 24 ekstra minutter - gather round the maypole, friends!
18
.
Nov
20:00
Billetter
Udsolgt
År

2019

Titel

Midsommar

original titel

Længde

171

Sprog

English

Undertekster

Ingen

Land(E)

USA, Sverige, Ungarn

Medvirkende

Florence Pugh, Will Poulter, Jack Reynor, Anna Åström

Producere

Patrik Andersson, Lars Knudsen

manuskript

Ari Aster

Distribution

A24

Fotograf

Paweł Pogorzelski

Er 'Midsommar' en hardcore horrorfilm, en sort komedie eller et psykologisk drama om en umulig flugt fra et traume? Ari Asters kritikerroste film er nok i virkeligheden alle tre ting på én gang, og nu får det danske publikum endelig mulighed for at opleve Director's Cut-versionen af en af de seneste års mest nytænkende genrefilm folde sine vinger helt ud på det store lærred.

Selvom sandhedens gru kun langsomt går op for én i løbet af filmens tre timer, er den helt gal lige fra den hårrejsende åbningsscene. Efter at have mistet sin familie får den unge kvinde Dani inviteret sig selv med på sin kærestes drengetur til en sommerlejr i Sverige, hvor ham og gutterne ellers havde set frem til at fejre midsommer med folköl og svenske chicks - troede de. I stedet viser det sig, at der er hallucinogen heksebryg og hedenske ritualer på menuen. Den snigende uhygge bliver ikke mindre af, at der er lyst døgnet rundt, og at de lokale tager imod deres amerikanske gæster i hvide kjortler og blomsterkranse. Som i 'Hereditary' fører den ulmende rædsel stille og roligt frem mod den grænseoverskridende finale: der skal vælges en ny majdronning. Kom med til den eneste planlagte biografvisning af årets længste gys - this WEEKEND summer never ends!

Bemærk billetpris helaftensfilm 115 kr. Der kan IKKE benyttes akkrediteringer, fribilletter eller rabatkort til denne forestilling.

Instruktør

Ari Aster

Ari Aster er en amerikansk manuskriptforfatter og instruktør, opvokset i New York. Han debuterede med den kontroversielle kortfilm 'The Strange Thing About the Johnsons', og bragede igennem successen med sin første spillefilm 'Hereditary' med Toni Collette og Gabriel Byrne. Filmen fik premiere på Sundance og blev udråbt til en af de bedste nye horrorfilm i flere år. Hans anden spillefilm 'Midsommar' har bekræftet talentet og gentaget successen.

"I’m a big lover of melodrama. And one tradition of melodrama is having the scope of a story match whatever the characters are feeling. So I wanted to make a breakup movie that felt as big as breakups tend to feel, which is cataclysmic, because a big part of your world is now gone. So I wanted to make this big operatic, apocalyptic breakup film."

No items found.