buster
23.09—06.10 2019
Englishcph pix
Vinderen af debutprisen i Cannes er en solbeskinnet perle om begær, glemte følelser og et faderopgør, der bobler op til den krystalblå havoverflade.
14
.
Nov
17:00
Billetter
Udsolgt

Kroatisk Aften d. 12.11

Mød Danica Curcic til Q&A efter filmen d. 12/11, hvor den kroatiske ambassade også serverer et glas vin.

Instruktør

Antoneta Alamat Kusijanovic

År

2021

Titel

Murina

original titel

Murina

Længde

92 min

Sprog

engelsk, kroatisk

Undertekster

Land(E)

Kroatien, Brasilien, USA, Slovenien

Medvirkende

Gracija FILIPOVIĆ, Danica ČURČIĆ, Leon LUČEV, Cliff CURITS

Producere

Danijel Pek, Rodrigo Teixeira

manuskript

Antoneta ALAMAT KUSIJANOVIĆ, Frank GRAZIANO

Distribution

The Match Factory

Produktionsselskab

Antitalent

Fotograf

Murina stråler af glinsende, solbrun hud og åbne skjorter, men i de varme kroatiske nætter ulmer et faderopgør hos teenageren Julija. Hun indretter sig nemlig ikke lige så nemt sin fars patriarkalske orden, som hendes kuede mor har gjort - velspillet af Danica Curcic. Et subtilt, men voldsomt magtspil udspiller sig mellem far, mor, datter og familiens amerikanske gæst henover en weekend, hvor oprør og begær sværmer i luften. Med Martin Scorcese i stolen som executive producer har Kusijanovic skabt en sylespids coming-of-age fortælling, der velfortjent vandt i Cannes for bedste debutfilm.

Instruktør

Antoneta Alamat Kusijanovic

Antoneta Alamat Kusijanovic er kroatisk manuskriptforfatter og instruktør, som på nuværende tidspunkt er bosat i New York. Hendes kortfilm 'Into the Blue' var nomineret til en Student Academy Award og vandt priser i bl.a. Berlinalen og Sarajevo Film Festival. 'Murina' vandt Camera d'or-prisen for bedste debutfilm ved Cannes Film Festival i år. Antoneta Alamat Kusijanovic er uddannet ved Academy of Dramatic Arts i Zagreb og har en MFA som manuskriptforfatter og instruktør ved Columbia University i New York.

No items found.

Trailer - Murina